Šis ir sātīgs un sildošs dārzeņu sautējums. Bez glutēna, vegāniem piemērots!
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas (un vēl pasniegšanai)
1 sīpols, sasmalcināts
3 lielas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 selerijas kāti, rupji sagriezti
2 burkāni, plāni sagriezti
3 kartupeļi, sagriezti kubiņos
1 liela sarkana paprika, rupji sagriezta
Sāls
Melnie pipari
1 glāze saldētu zirnīšu
1 bundža (400 g) sasmalcinātu tomātu (ar sulu)
4 glāzes dārzeņu buljona ar zemu sāls saturu
1 glāze sasmalcinātu pētersīļu lapu un maigo kātu
1 citrons (izspiesta sula)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē olīveļļu lielā katliņā uz vidēji lielas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievieno sīpolu, ķiploku, seleriju, burkānus, kartupeļus un papriku. Pievieno dāsnu šķipsniņu sāls un piparu. Gatavo, ik pa laikam maisot, līdz dārzeņi ir nedaudz mīksti (5–7 minūtes).
2. Pievieno zirnīšus, tomātus ar to sulu un dārzeņu buljonu. Vāri uz lēnas uguns 5 minūtes.
3. Pēc tam samazini uguni un daļēji pārklāj katliņu (atstāj nelielu spraugu augšpusē). Vāriet uz lēnas uguns, līdz dārzeņi ir pilnībā mīksti (25–35 minūtes).
4. Izslēdziet uguni. Ja vēlaties biezāku sautējumu, nedaudz sablendējiet to ar blenderi (lai daļa no tā sabiezē, bet lielākā daļa joprojām būtu biezenī).
5. Pievienojiet pētersīļus un citronu sulu. Sautējumu ielejiet bļodiņās un pārlejiet ar extra virgin olīveļļu.
Rezultāts: 4–6 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties