Japāņu kāpostu pankūkas 'okonomiyaki'

    Sastāvdaļas:


    2 glāzes (140 g) smalki sagrieztu kāpostu
    1 liels burkāns, sarīvēts
    1 mazs sīpols, sasmalcināts
    1 tējkarote smalkas sāls
    4 lielas olas
    2 tējkarotes vieglas sojas mērces
    1 tējkarote grauzdētas sezama eļļas
    1/4 glāzes (30 g) universālo miltu
    eļļa cepšanai
    (japāņu) majonēze (pasniegšanai)
    Papildinājumi pēc izvēles: grauzdētas sezama sēklas, marinēts ingvers, sasmalcināti lociņi, koriandrs.


    Pagatavošana:


    1. Ievietojiet sasmalcinātus kāpostus, burkānus un sīpolus caurdurī vai sietā un apkaisiet ar sāli. Samaisiet un ļaujiet nostāvēties, kamēr gatavojat mīklu.
    2. Lielā bļodā sajauciet olas, sojas mērci, sezama eļļu un miltus. Saputojiet līdz gludai masai.
    3. Pievienojiet kāpostus, burkānus un sīpolus mīklai. Samaisiet.
    4. Uzkarsējiet lielu, biezu pannu uz vidēji lielas uguns. Pievienojiet ēdamkaroti neitrālas garšas eļļas un tējkaroti grauzdētas sezama eļļas (garšai).
    5. Pēc tam izvēlieties vienu no gatavošanas metodēm: ja vēlaties pagatavot vienu lielu japāņu kāpostu pankūku, visu mīklu ielejiet karstā pannā uzreiz. Izlīdziniet virsmu ar lāpstiņu. Pagaidiet apmēram 5 minūtes, pēc tam uzmanīgi nedaudz paceliet vienu pusi ar lāpstiņu, lai pārbaudītu pankūkas cepšanas pusi - ja tā ir skaisti apbrūnējusi, uzmanīgi pārvietojiet pankūku uz liela šķīvja. Apgrieziet pannu virs šķīvja un pēc pankūkas apgriešanas ievietojiet to atpakaļ pannā. Cepiet apmēram 5 minūtes no otras puses. Pārvietojiet izcepto pankūku uz griešanas dēļa, ļaujiet tai nostāvēties apmēram 1 minūti un pēc tam sagrieziet šķēlēs.

    6. Lai pagatavotu divas vidēja lieluma japāņu kāpostu pankūkas, izpildiet iepriekšējā solī aprakstīto procesu. Tomēr šajā gadījumā karstā pannā ielejiet tikai pusi mīklas un atkārtojiet visu procesu divas reizes.

    7. Lai pagatavotu vairākas mazas pankūkas, karstajai eļļai pievienojiet ¼ tases mīklas. Cepiet, līdz viena puse ir skaisti apbrūnējusi, pēc tam apgrieziet un cepiet vēl 2-3 minūtes no otras puses.


    Iznākums: 4 porcijas

    Recepte: heynutritionlady.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties