Pasniedziet ar indiešu karijiem, dāliem vai jebkuru citu ēdienu, kas jums patīk!
Sastāvdaļas:
340 g rīsu miltu
1 ½ ēdamkarotes eļļas
1/2 tējkarotes sāls
425 ml ūdens
Pagatavošana:
1. Lielā katlā uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet sāli un samaisiet. Izslēdziet uguni.
2. Pievienojiet rīsu miltus ūdenim un maisiet ar koka karoti, līdz veidojas kunkuļaina mīkla. Katliņu cieši aizveriet ar vāku un atstājiet uz 10 minūtēm (ne ilgāk, jo mīkla ir jāmīca, kamēr tā ir karsta).
3. Noņemiet katlam vāku un pārlejiet maisījumu uz tīras mīcīšanas virsmas. Pievienojiet eļļu.
4. Tā kā mīkla būs ļoti karsta, vispirms to mīciet, izmantojot nelielas bļodas dibenu vai elastīgu lāpstiņu (līdz mīkla ir pietiekami atdzisusi, lai tai varētu pieskarties).
5. Kad mīkla ir nedaudz atdzisusi, mīciet to ar rokām (līdz mīkla ir mīksta un gluda – apmēram 6–7 minūtes). Sadaliet mīklu 10 gabalos (vai 8, ja vēlaties lielus roti). Pārklājiet ar pārtikas plēvi, lai tā neizžūtu.
6. Ņemiet vienu mīklas gabalu vienlaikus un mīciet to vēlreiz (apmēram minūti). Mīcīšana aktivizē rīsos esošo cieti, kas novērš mīklas plaisāšanu vēlāk.
7. Uzkarsējiet pannu uz vidēji lielas uguns.
8. Apkaisiet mīklu un virsmu, uz kuras rullēsiet, ar nelielu daudzumu rīsu miltu. Sāciet to izrullēt apmēram 18 cm platā aplī. Malas var nedaudz saplaisāt un izskatīties nelīdzenas – tas ir normāli.
9. Paņemiet apaļu katla vāku (apmēram 17 cm platu vai nedaudz mazāku par izrullēto roti). Izmantojiet vāku kā cepumu formiņu: piespiediet to tieši izrullētajā roti un nogrieziet nelīdzenās malas. Tas iegūs perfektu apli, lai gan varat izlaist šo soli – tādā gadījumā, iespējams, malas būs nedaudz nelīdzenas un saplaisājušas.
10. Novietojiet roti tieši uz sakarsētas pannas. Cepiet 10 sekundes, pēc tam apgrieziet ar lāpstiņu. Cepiet 20–30 sekundes, līdz ceptajai pusei sāk parādīties gaiši brūni plankumi. Varat vēlreiz apgriezt un cept pirmo pusi 15 sekundes. Roti var pārvietot uz atklātas liesmas ar knaiblēm (ja nepieciešams, virsū novietojiet metāla režģi) – roti uzpūšas un piedegs (tas radīs “klasiskās grila pēdas”). Ja neesat pārliecināts, kā gatavot uz atklātas liesmas, vienkārši cepiet uz grila.
11. Kad roti ir gatava, to var apsmērēt ar sviestu.
12. Atkārtojiet ar atlikušo mīklu.
PIEZĪMES:
Jo siltāka mīkla, jo vieglāk to izrullēt.
Neizrullējiet visas roti uzreiz. Izrullējiet pa vienai un cepiet uzreiz, pirms pārejat pie nākamās roti.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: sanjanafeasts.co.uk
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties