Veselīgi banānu uzkodas (bez glutēna)

    Sastāvdaļas:


    1 ½ glāzes (170 g) mandeļu miltu
    1/2 glāzes saspaidīta banāna (apmēram 1 vidēja lieluma banāns)
    1/2 tējkarotes kanēļa

    Pēc izvēles:
    2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura (izlaidiet, ja banāns ir ļoti gatavs)
    1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

    Kanēļa cukurs:
    ½ glāzes (80 g) kokosriekstu cukura
    1-2 tējkarotes kanēļa
    2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (apziešanai)


    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 350°F (180°C). Izklāj nelielu kēksu formu ar papīra formiņām (vai izklāj cepšanas pannu ar cepampapīru). Ietauko un izklāj ar cepampapīru. Noliek malā.
    2. Saspaidi banānu. Ievieto maisījumu mērtraukā. Pārliecinies, ka saspaidītā banāna daudzums ir 1/2 glāzes.
    3. Bļodā sajauc saspaidīto banānu, kokosriekstu cukuru (cukurs nav nepieciešams, ja izmanto ļoti gatavu banānu), mandeļu miltus, kanēli un vaniļas ekstraktu (pēc izvēles). Sajauc kopā.
    4. Sadala mīklu 12 vienādās daļās. Viegli ieeļļojiet rokas un katru porciju sarullējiet nelielā bumbiņā. Novietojiet bumbiņas uz sagatavotās cepšanas paplātes.

    5. Cepiet kumosiņus 12–14 minūtes (180 °C), līdz malas ir sausas un zeltainas.

    6. Ļaujiet kumosiņiem atdzist uz paplātes 5 minūtes, pēc tam uzmanīgi pārvietojiet tos uz restēm (izmantojiet tējkaroti, lai uzmanīgi izņemtu kumosiņus no kēksiņu formas). Tie atdziestot sacietēs.

    7. Tikmēr pagatavojiet kanēļa cukuru: nelielā bļodā sajauciet kokosriekstu cukuru un kanēli.
    8. Izmantojot konditorejas otu, viegli apsmērējiet kumosiņus ar kļavu sīrupu. Pēc tam iemērciet tos bļodā ar kanēļa cukuru. Atkārtojiet, līdz visi banānu kumosiņi ir pārklāti ar cukuru.


    Iznākums: 12 kumosiņi
    Recepte: theconsciousplantkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties