Iesakām pasniegt ar falafel sviestmaizēm, ceptiem dārzeņiem (piemēram, grilētu ziedkāpostu) utt.!
Sastāvdaļas:
1-2 ķiploka daiviņas
1/2 tējkarotes sāls
3/4 glāzes TAHINI (sezama) pastas
1/2 glāzes svaigi spiestas laima vai citrona sulas
1/4 glāzes auksta ūdens (un vēl, ja nepieciešams)
1 glāze sasmalcinātu svaigu pētersīļu lapu (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Piestā sasmalciniet ķiploka daiviņas ar sāli, līdz tās veido pastu (vai vienkārši sasmalciniet ķiploku un pievienojiet sāli).
2. Virtuves kombainā sablendējiet ķiploku, TAHINI pastu un citrona sulu. Pievienojiet nedaudz ūdens un vēlreiz sablendējiet, līdz sasniedzat vēlamo konsistenci.
3. Pārlejiet mērci servēšanas bļodā un, ja vēlaties, iemaisiet nedaudz svaigi sasmalcinātu pētersīļu. Labu apetīti!
PIEZĪME: Pakāpeniski pievienojiet ūdeni, līdz sasniedzat vēlamo konsistenci. TAHINI mērcei jābūt diezgan šķidrai (līdzīgai salātu mērcei). Ja vēlaties "mērces" konsistenci, vienkārši pievienojiet mazāk ūdens.
Rezultāts: 12 ēdamkarotes mērces
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties