Vidusjūras stila humusa bļodas

    Humusa sastāvdaļas:

    1 ½ glāzes (250 g) vārītu turku zirņu (vai 400 g konservētu turku zirņu, notecinātu un noskalotu zem tekoša ūdens); vēlams, bez mizas.

    1/4 glāzes (60 g) TAHINI (sezama pastas)
    2 ēdamkarotes olīveļļas
    2 ēdamkarotes ļoti auksta ūdens
    1 ēdamkarote citrona sulas
    1 ķiploka daiviņa
    Apmēram 1/2 tējkarotes sāls (pievienojiet vairāk vai mazāk pēc garšas)
    2-3 ledus gabaliņi maigākam humusam

    Citas sastāvdaļas:

    1 glāze (200 g) vārītu kvinojas
    1/2 glāzes spinātu
    1/2 glāzes sasmalcinātu gurķu
    1/2 glāzes (75 g) ķiršu tomātu, pārgrieztu uz pusēm
    1/4 glāzes sasmalcinātu zaļo olīvu
    1/4 glāzes grieķu (vai citas) salātu mērces
    1/4 glāzes marinētu sarkano sīpolu
    2 ēdamkarotes svaigu diļļu (pēc izvēles)

    Pagatavošana:

    1. Vispirms sagatavojiet kvinoju saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma; pēc tam nolieciet malā.

    2. Sagatavojiet humusu: Ievietojiet turku zirņus, tahini, olīveļļu, ļoti aukstu ūdeni, citronu sulu, ķiplokus un sāli blenderī vai virtuves kombainā. Sablendējiet gandrīz līdz gludai masai. Pēc tam pievienojiet 2–3 ledus gabaliņus un turpiniet blendēt, līdz humuss ir pilnīgi gluds un krēmīgs.

    3. Pēc tam sasmalciniet gurķi, zaļās olīvas un ķiršu tomātus.

    4. Visbeidzot, sagatavojiet humusa bļodiņas: vispirms katras bļodiņas apakšā ievietojiet pusi spinātu, vārītu kvinojas un humusu (kā pamatni). Pēc tam virsū uzlieciet sasmalcinātus gurķus, olīvas, tomātus un marinētus sarkanos sīpolus.

    5. Katrā bļodiņā uzlejiet 1–2 ēdamkarotes izvēlētās salātu mērces un 1 ēdamkaroti svaigi sasmalcinātu diļļu. Pasniedziet ar svaigu pitas vai nan maizi!

    Sanāk: 2 porcijas
    Recepte: shortgirltallorder.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties