Burkānu, lēcu un ingvera zupa

    Sastāvdaļas:


    1 ēdamkarote eļļas
    2 glāzes sasmalcinātu burkānu (apmēram 4 burkāni)
    2 sasmalcināti šalotes sīpoli (saukti arī par šalotes sīpoliem vai šalotes sīpoliem) – šalotes sīpolus var aizstāt ar ½ sīpola
    5 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
    1 glāze kaltētu sarkano lēcu
    2 tējkarotes malta ingvera (vai 1-2 ēdamkarotes rīvēta svaiga ingvera)
    5 glāzes ūdens (vai dārzeņu buljona)
    2 ēdamkarotes sojas mērces (vai kokosriekstu AMINOS mērces)
    3 ēdamkarotes tomātu pastas
    sāls un pipari (pēc garšas)


    Pagatavošana:


    1. Vispirms sasmalciniet dārzeņus. Pēc tam lielā katlā ielejiet eļļu un uzlieciet uz uguns. Kad katls ir karsts, pievienojiet sasmalcinātus burkānus un šalotes sīpolus. Cepiet 5-8 minūtes (līdz dārzeņi sāk brūnēt un karamelizēties).
    2. Pēc tam pievienojiet sasmalcinātu ķiploku. Samaisiet un cepiet vēl 2-3 minūtes.
    3. Pievienojiet sarkanās lēcas un ingveru. Samaisiet ar dārzeņiem un cepiet apmēram 1 minūti. Pēc tam pievienojiet ūdeni (vai dārzeņu buljonu), sojas mērci un tomātu pastu.
    4. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns apmēram 10–12 minūtes (līdz sarkanās lēcas ir mīkstas un pilnībā gatavas).

    5. Noņem zupas katlu no uguns. Sasmalcina zupu ar blenderi, līdz tā iegūst biezu, krēmīgu konsistenci.

    6. Pasniedz zupu ar iecienītākajām piedevām, piemēram, (kokosriekstu) krējumu, koriandru, ķiploku maizi. Ļoti garšīgi!


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: shortgirltallorder.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties