Šo krēmīgo mērci pārlejiet salātiem, grilētiem dārzeņiem vai pat picai!
Fetas mērci var izmantot majonēzes vietā, gatavojot sviestmaizes.
Sastāvdaļas:
1/2 glāze parasta grieķu jogurta
170 g fetas siera (vislabāk der 170 g fetas siera bloki sālījumā (nevis iepriekš sadrupināts siers))
1 citrons (sula)
3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
1 ķiploka daiviņa, sarīvēta
Ūdens (līdz ½ glāzei)
Pagatavošana:
1. Blenderī vai lielā virtuves kombainā ar “S” asmeni sablendējiet mērces sastāvdaļas: grieķu jogurtu, fetas sieru, sarīvētu ķiploku, citrona sulu, apmēram 3-4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas un 2-3 ēdamkarotes ūdens.
2. Sablendējiet, līdz mērcei ir krēmīga konsistence. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk ūdens (pievienojiet pa 1 ēdamkarotei vienlaikus, pārbaudot mērces konsistenci).
3. Varat pievienot 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu pētersīļu, bazilika vai piparmētru (pēc izvēles).
Iznākums: 24 ēdamkarotes mērces
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties