Krēmīga fetas siera mērce salātiem (un vēl vairāk!)

    Šo krēmīgo mērci pārlejiet salātiem, grilētiem dārzeņiem vai pat picai!

    Fetas mērci var izmantot majonēzes vietā, gatavojot sviestmaizes.

    Sastāvdaļas:

    1/2 glāze parasta grieķu jogurta

    170 g fetas siera (vislabāk der 170 g fetas siera bloki sālījumā (nevis iepriekš sadrupināts siers))

    1 citrons (sula)

    3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas

    1 ķiploka daiviņa, sarīvēta

    Ūdens (līdz ½ glāzei)

    Pagatavošana:

    1. Blenderī vai lielā virtuves kombainā ar “S” asmeni sablendējiet mērces sastāvdaļas: grieķu jogurtu, fetas sieru, sarīvētu ķiploku, citrona sulu, apmēram 3-4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas un 2-3 ēdamkarotes ūdens.

    2. Sablendējiet, līdz mērcei ir krēmīga konsistence. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk ūdens (pievienojiet pa 1 ēdamkarotei vienlaikus, pārbaudot mērces konsistenci).

    3. Varat pievienot 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu pētersīļu, bazilika vai piparmētru (pēc izvēles).

    Iznākums: 24 ēdamkarotes mērces

    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties