Cepti kāposti ar ķiplokiem un laimu

    Šis ir ātri pagatavojams un gards piedevas ēdiens, kas lieliski sader ar vistu un citiem pamatēdieniem.


    Sastāvdaļas:


    1 mazs zaļš kāposts
    3 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas
    1 mazs sīpols, sasmalcināts
    2 lielas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    Sāls
    1 tējkarote sasmalcinātu sarkano piparu pārslu
    1/2 tējkarote malta koriandra
    1 laims (sula)
    Pasniedziet ar krēmīgu fetas vai tahini (sezama pastas) mērci (pēc izvēles)


    Pagatavošana:


    1. Ar asu nazi izņemiet kāposta serdi, veicot taisna leņķa griezumu vietā, kur kāts saskaras ar lapām. Sagrieziet kāpostu plānās šķēlītēs vai sasmalciniet to virtuves kombainā. Ja kāposts šķiet mitrs, nolejiet to.
    2. Uzkarsējiet lielu čuguna pannu uz vidēji lielas uguns un pievienojiet 3 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet kāpostu, sīpolu un ķiploku. Sākumā šķitīs, ka panna ir pārpildīta, bet dārzeņi drīz vien sasils un novītīs.
    3. Pievienojiet dāsnu šķipsniņu sāls, sasmalcinātas sarkano piparu pārslas un smalki sagrieztu koriandru. Turpiniet vārīt, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti ir pilnībā mīksti un karamelizējušies.
    4. Noņemiet pannu no uguns un apslakiet ar laima sulu. Varat arī apslakīt ar fetas sieru vai tahini (sezama pastu).


    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties