Sparģeļu zupa

    Sastāvdaļas:


    2 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas (un vēl pasniegšanai)
    1 sīpols, sasmalcināts
    4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    2 selerijas kāti, sasmalcināti
    1 liels puravs, sasmalcināts (tikai mīkstās daļas)
    6 glāzes dārzeņu buljona ar zemu sāls saturu
    700 g sparģeļu (nogrieziet mīksto daļu un nolieciet malā pašas augšdaļas - tās būs nepieciešamas pēdējā solī)
    4 glāzes saldētu zirnīšu
    1 lauru lapa
    Sāls
    Svaigi malti pipari
    Svaigi spiesta citrona sula
    Svaigi maurloki, sasmalcināti


    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas lielā katliņā uz vidējas uguns. Kad karsts, pievieno sīpolu un apcep, līdz tas ir zeltains (apmēram 10 minūtes). Pievieno ķiploku un lauru lapu un, maisot, apcep, līdz tas kļūst aromātisks (apmēram 1 minūti). Pievieno seleriju un puravu un vāri, līdz tie ir mīksti (apmēram 5 minūtes).
    2. Ielej dārzeņu buljonu un uzvāra, tad samazina uguni. Pievieno sparģeļus un zirnīšus un vāri, līdz tie ir mīksti (apmēram 20 minūtes).
    3. Izņem lauru lapu; Zupu sablendējiet blenderī līdz gludai masai. Pievienojiet sāli, piparus un citrona sulu, pēc tam nogaršojiet zupu un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšvielas. Pievienojiet atlikušos sparģeļu galiņus un vāriet, līdz tie ir mīksti (apmēram 3–5 minūtes).

    4. Ielejiet zupu bļodiņās, apslakiet ar olīveļļu un pārkaisiet ar svaigi sasmalcinātiem lociņi. Pasniedziet ar kraukšķīgu maizi.
    Piezīme (estētiskākam izskatam, piemēram, īpašām vakariņām): Vāriet sparģeļu galiņus atsevišķi sālsūdenī, līdz tie ir mīksti (apmēram 3 minūtes). Dekorējiet ar sparģeļu galiem tieši pirms pasniegšanas.


    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties