Dukkah ir ēģiptiešu grauzdētu riekstu, sēklu un garšvielu maisījums.
Iemērciet pitas maizi vai citu plāceni olīveļļā, pēc tam iemērciet Dukkah garšvielās, lai iegūtu gardu uzkodu!
Apkaisiet ar šīm garšvielām humusu (vai citu smērējamu maizi), olu kulteni, avokado grauzdiņus, grilētus dārzeņus vai salātus.
Sastāvdaļas:
1/2 glāze “neapstrādātu” lazdu riekstu
1/4 glāze “neapstrādātu” lobītu pistāciju
1/4 glāze sezama sēklu
1/4 tējkarote fenheļa sēklu
3/4 tējkarote malta koriandra
3/4 tējkarote malta ķimenes
1/2 tējkarote jūras sāls
Pagatavošana:
1. Mazā pannā uz vidējas uguns apgrauzdējiet lazdu riekstus un pistācijas apmēram 2 minūtes (līdz tie kļūst smaržīgi). Pievienojiet sezama un fenheļa sēklas. Apcepiet vēl apmēram 1 minūti, bieži maisot, lai nepiedegtu.
2. Pārvietojiet riekstus un sēklas virtuves kombainā. Pievienojiet arī koriandru, ķimenes un 1/4 tējkarotes sāls. Apstrādājiet, līdz tie ir labi sajaukti. Ja nepieciešams, pievienojiet papildu sāli.
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties