Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
1 sīpols, sasmalcināts
4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
5 cm ingvera gabals, sasmalcināts
1 sarkans čili pipars, bez sēklām un sasmalcināts
450 g brūno šampinjonu, rupji sasmalcinātu
100 g zaļo pupiņu, sagrieztu trīs daļās
1 ēdamkarote GARAM MASALA
1 tējkarote malta kumina
1/2 tējkarote malta kurkuma
1/2 tējkarote melno sinepju sēklu (pēc izvēles)
1 ēdamkarote tomātu pastas
400 g kokosriekstu piena bundža
1/2 laima (izspiesta sula)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē kokosriekstu eļļu pannā uz vidējas uguns, tad pievieno sīpolu. Cep 3-4 minūtes (līdz tas sāk mīkstināties), tad pievieno ķiploku, ingveru un čili. Cep vēl minūti (līdz tas izdala savu aromātu).
2. Tad pievieno garšvielas pannai un cep minūti, nepārtraukti maisot. Pievieno tomātu pastu un visu samaisa kopā.
3. Pievieno sasmalcinātās sēnes un zaļās pupiņas. Cep apmēram 5 minūtes, līdz sēnes nedaudz mīkstina un sāk izdalīt nedaudz šķidruma.
4. Visbeidzot pievieno kokosriekstu pienu. Kārtīgi samaisa un uzvāra.
5. Vāra uz lēnas uguns 15 minūtes (bez vāka). Sēnēm un zaļajām pupiņām jābūt mīkstām, un pašam karijam jābūt krēmīgam un zeltaini brūnam.
6. Piespied nedaudz laima sulas.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: forkfulofplants.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties