Indijas kartupeļu un spinātu sautējums 'Saag Aloo'

    Iesakām pasniegt ar rīsiem, nan maizi vai roti maizi!

    Sastāvdaļas:


    800 g kartupeļu, nomizotu un sagrieztu 2-3 cm kubiņos
    1 tējkarote sāls
    1/2 tējkarote kurkumas
    3 zaļie čili pipari
    1 maza zaļā paprika, smalki sagriezta
    6 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    2 cm ingvera gabaliņš, sasmalcināts
    1/2 tējkarote sāls
    300 g spinātu, rupji sasmalcinātu virtuves kombainā
    2 ēdamkarotes eļļas vai GHI (Ghee)
    1 tējkarote ķimeņu sēklu
    1/4 tējkarotes asafetidas
    1 vidējs sīpols, smalki sagriezts
    1 liels tomāts, rupji sagriezts
    1 tējkarote kūpinātas paprikas
    1/4 tējkarotes kurkumas
    1 tējkarote GARAM MASALA garšvielu


    Pagatavošana:


    1. Ievietojiet sasmalcinātos kartupeļus lielā katlā ar ūdeni un uzvāriet. Pievienojiet sāli un kurkumu. Pārklājiet un vāriet uz vidējas uguns 5-7 minūtes (līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi, bet ne pilnībā gatavi!). Nolejiet ūdeni.
    2. Piestā sasmalciniet čili piparus, papriku, ķiploku, ingveru un sāli (līdz iegūstat rupju pastu). Nolieciet malā. 3. Lielā katliņā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu vai gī sviestu (GHI). Pievieno ķimeņu sēklas un asafoetidu. Karsē dažas sekundes, pēc tam pievieno sasmalcināto pastu. Gatavo uz vidējas uguns apmēram minūti, nepārtraukti maisot.

    4. Pievieno sīpolu, tomātu, kūpināto papriku un kurkumu. Labi samaisa. Nedaudz samazini siltumu un pievieno spinātus. Labi samaisa.

    5. Kad spināti ir silti un apvītuši, izslēdz siltumu un ar blenderi sablendē spinātu maisījumu, līdz tas veido rupju pastu. Vari sablendēt vairāk vai mazāk atkarībā no savas vēlmēm. Iespējams, vairāk biezeņa palīdzēs spinātiem labāk pārklāt kartupeļus.

    6. Spinātu maisījumam pievieno kartupeļus un GARAM MASALA. Vāri uz lēnas uguns (bez vāka) vēl 5–10 minūtes uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.

    Sanāk: 4 porcijas
    Recepte: sanjanafeasts.co.uk

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties