Sastāvdaļas:
250 g svaigu, neapstrādātu garneļu vai saldētu garneļu (atkausētu)
sāls un pipari (pēc garšas)
1-2 tējkarotes sezama vai avokado eļļas
1½ ēdamkarotes sojas mērces ar zemu nātrija saturu
1½ ēdamkarotes saldās čili mērces
1 ēdamkarote SRIRACHA mērces (un vēl pasniegšanai)
1 ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
½ tējkarotes svaigi rīvēta ingvera
1/4-1/2 tējkarotes sasmalcinātu sarkano piparu pārslu (pēc garšas)
2 glāzes vārītu rīsu
1 gurķis
1 glāze lobītu EDAMAME pupiņu (tvaicētu)
1 halapeno (Halapa pipars)
2 ēdamkarotes svaigu koriandra lapu
1 glāze sarīvētu burkānu
1/4 glāzes sasmalcinātu lociņu
Pasniegšanai: SRIRACHA čili mērce, grauzdētas sezama sēklas, pikanta majonēze (skatīt zemāk)
Pikantai majonēzes mērcei:
1/4 glāzes majonēzes
2-3 ēdamkarotes SRIRACHA čili mērces (pēc garšas)
Papildinājumi pēc izvēles:
ķiploku čili eļļa
ceptas sēnes
paprika
marinēti sarkanie sīpoli
svaigi marinēti dārzeņi
redīsi
nori (jūraszāļu plāksnes)
Pagatavošana:
1. Atkausējiet garneles, ja sasaldētas; nomizojiet, ja nelobītas. Nokāsiet un pievienojiet nedaudz sāls un piparu.
2. Pagatavojiet rīsus.
3. Mazā bļodā sakuļiet kopā mērces sastāvdaļas (apcepšanai): sojas mērci, saldo čili mērci, SRIRACHA mērci, ķiploku, ingveru un sarkano piparu pārslas. Nolieciet malā.
4. Pagatavojiet majonēzes mērci (pasniegšanai): sajauciet majonēzi un SRIRACHA čili mērci (līdz sasniedzat vēlamo asumiņu). Nolieciet malā.
5. Sagatavojiet dārzeņus un pupiņas: tvaicējiet EDAMAME pupiņas; plāni sagrieziet gurķi un halapenjo piparus. Sarīvējiet burkānus.
6. Uzkarsējiet pannu uz vidējas uguns ar nedaudz sezama vai avokado eļļas. Pievienojiet garneles un mērci. Apcepiet pāris minūtes (bez vāka), lai mērce sabiezinātu, un vāriet garneles, līdz tās ir pilnībā gatavas (apmēram 3-4 minūtes, ik pa laikam apmaisot). Precīzs laiks ir atkarīgs no izvēlēto garneļu lieluma.
7. Lai sagatavotu bļodiņas pasniegšanai, sāciet ar vārītu, pūkainu rīsu pamatni (vai rīsu un zaļo lapu salātu kombināciju). Pēc tam pievienojiet gurķi, halapenjo piparus, burkānus, EDAMAME pupiņas un mērcē sautētas garneles.
8. Pārkaisiet ar bagātīgu pikantas majonēzes, grauzdētu sezama sēklu un sasmalcinātu lociņu pārlejiet. Varat pievienot vēl pikantāku SRIRACHA mērci! Ļoti garšīgi!
Sanāk: 2 bļodiņas
Recepte: peasandcrayons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties