Orzo makaroni un dārzeņu zupa

    Šī ir sildoša un viegli pagatavojama zupa, kas gatavota no dārzeņiem un orzo makaroniem (maziem makaroniem, kas veidoti kā rīsu graudi).

    Sastāvdaļas:

    1 ēdamkarote olīveļļas vai avokado eļļas (vai sviesta)

    1 glāze sasmalcinātu sīpolu

    1/2 glāze sagrieztu burkānu

    1/2 glāze sagrieztu selerijas kubiņu

    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

    3 glāzes dārzeņu vai vistas buljona

    1 glāze konservētu tomātu

    1/2–3/4 glāzes orzo makaronu

    1/4 tējkarotes kaltēta timiāna

    1/8 tējkarotes kaltēta oregano

    1/8 tējkarotes kaltēta rozmarīna

    2 glāzes svaigu spinātu

    sāls un melnie pipari (pēc garšas)

    Papildinājumi (pēc izvēles):

    svaigi rīvēts parmezāna siers

    sasmalcinātas sarkano piparu pārslas

    ķiploku pārslas, cepeškrāsnī cepti turku zirņi

    ķiploku maize, sagriezta kubiņos (grauzdiņi)

    svaigas pētersīļi

    svaigs baziliks

    Pagatavošana:

    1. Uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas vai sviesta lielā katliņā uz vidēji lielas uguns.

    2. Pievienojiet sīpolu un vāriet, līdz tas kļūst mīksts (apmēram 4–5 minūtes).

    3. Pievienojiet burkānus, selerijas un ķiplokus. Vāriet vēl 3–4 minūtes.

    4. Pievienojiet buljonu, tomātus, ORZO makaronus, timiānu, oregano un rozmarīnu; samaisiet. Uzkarsējiet zupu līdz vārīšanās temperatūrai, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedegtu.

    5. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz makaroni ir al dente (izvārīti, bet stingri) un dārzeņi ir mīksti.

    6. Pēdējā brīdī iemaisiet spinātus; ļaujiet atdzist un novīst. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli un melnos piparus (pēc garšas). Pievienojiet savas iecienītākās piedevas. Labu apetīti!

    Rezultāts: 4 porcijas

    Recepte: peasandcrayons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties