Šī ir sildoša un viegli pagatavojama zupa, kas gatavota no dārzeņiem un orzo makaroniem (maziem makaroniem, kas veidoti kā rīsu graudi).
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote olīveļļas vai avokado eļļas (vai sviesta)
1 glāze sasmalcinātu sīpolu
1/2 glāze sagrieztu burkānu
1/2 glāze sagrieztu selerijas kubiņu
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
3 glāzes dārzeņu vai vistas buljona
1 glāze konservētu tomātu
1/2–3/4 glāzes orzo makaronu
1/4 tējkarotes kaltēta timiāna
1/8 tējkarotes kaltēta oregano
1/8 tējkarotes kaltēta rozmarīna
2 glāzes svaigu spinātu
sāls un melnie pipari (pēc garšas)
Papildinājumi (pēc izvēles):
svaigi rīvēts parmezāna siers
sasmalcinātas sarkano piparu pārslas
ķiploku pārslas, cepeškrāsnī cepti turku zirņi
ķiploku maize, sagriezta kubiņos (grauzdiņi)
svaigas pētersīļi
svaigs baziliks
Pagatavošana:
1. Uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas vai sviesta lielā katliņā uz vidēji lielas uguns.
2. Pievienojiet sīpolu un vāriet, līdz tas kļūst mīksts (apmēram 4–5 minūtes).
3. Pievienojiet burkānus, selerijas un ķiplokus. Vāriet vēl 3–4 minūtes.
4. Pievienojiet buljonu, tomātus, ORZO makaronus, timiānu, oregano un rozmarīnu; samaisiet. Uzkarsējiet zupu līdz vārīšanās temperatūrai, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedegtu.
5. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz makaroni ir al dente (izvārīti, bet stingri) un dārzeņi ir mīksti.
6. Pēdējā brīdī iemaisiet spinātus; ļaujiet atdzist un novīst. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli un melnos piparus (pēc garšas). Pievienojiet savas iecienītākās piedevas. Labu apetīti!
Rezultāts: 4 porcijas
Recepte: peasandcrayons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties