Tzatziki-turku zirņu salāti

    Šie ir turku zirņi, kas sajaukti ar Tzatziki mērci.

    To var pasniegt kā salātus, baudīt ar krekeriem, pagatavot sviestmaizes utt.!


    Sastāvdaļas:


    Tzatziki mērcei:
    2 gurķi, sarīvēti, labi izspiesti no liekā ūdens
    1 ¼ glāze (300 g) grieķu jogurta
    1 ēdamkarote citrona sulas
    2 ½ ēdamkarotes extra virgin olīveļļas (un vēl apliešanai)
    1/4 glāze rupji sagrieztu svaigu diļļu
    1 liela ķiploka daiviņa, ļoti smalki sagriezta vai sarīvēta
    1/2 tējkarotes sāls

    Salātiem:
    2 bundžas turku zirņu (katra 400 g; nolejiet šķidrumu no bundžām) vai vārīti turku zirņi (300 g sausu turku zirņu iemērciet vismaz 8 stundas, pēc tam vāriet sālsūdenī 30–60 minūtes – jo ilgāk vārīsiet, jo mīkstāki būs turku zirņi)
    1–2 selerijas kāti, smalki sagriezti
    2 ēdamkarotes sasmalcinātu kaperu


    Pagatavošana:


    1. Apvienojiet iepriekš minētās TZATZIKI mērces sastāvdaļas lielā bļodā un samaisiet. Pievienojiet turku zirņus, selerijas un kaperus un vēlreiz samaisiet.

    2. Varat ēst uzreiz, bet labāk būs, ja pagaidīsiet vismaz 1 stundu – dažādās garšas “savienosies” savā starpā. Nākamajā dienā tas būs vēl garšīgāks! Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet šķipsniņu sāls (atkarībā no kaperu sāļuma).

    3. Pasniedziet, papildus pārlejot ar olīveļļu un dillēm. Pasniedziet kā piedevu (salātus) vai piepildiet sviestmaizes/maizītes ar šiem salātiem (var pievienot arī avokado). Salātiem varat pievienot arī vistu vai konservētu tunci.


    Iznākums: 4–8 porcijas
    Recepte: recipetineats.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties