Sastāvdaļas:
1/2 glāze gaiši brūnā cukura vai kokosriekstu cukura
1 glāze dabīgā zemesriekstu sviesta (der jebkura konsistence)
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
1 glāze balto pilngraudu kviešu miltu
1 glāze auzu pārslu
1 tējkarote cepamās sodas
1/4 tējkarotes sāls
1/2 glāze piena (var izmantot augu pienu)
3/4 glāzes tumšās šokolādes skaidiņu vai gabaliņu (apmēram 150 g sasmalcinātas tumšās šokolādes)
Izkausējiet tumšo šokolādi, lai pārlietu ceptos batoniņus (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C.
2. Cepamtrauku izklājiet ar cepampapīru.
3. Izmantojot rokas elektrisko mikseri, apmēram 3 minūtes vidējā ātrumā samaisiet brūno cukuru ar zemesriekstu sviestu. Pievienojiet vaniļu.
4. Pievienojiet miltus, auzu pārslas, sāli un cepamo sodu – mīkla būs ļoti bieza.
5. Lēnām un vienmērīgi pievienojiet pienu, nepārtraukti maisot.
6. Pievienojiet šokolādes skaidiņas, nepārtraukti maisot ar rokām.
7. Iespiediet mīklu sagatavotajā cepšanas pannā – šeit noderēs mitras rokas.
8. Cep apmēram 15–20 minūtes.
9. Ļauj pilnībā atdzist. Pēc tam sagriež kvadrātos.
10. Kad atdzisis, apslaka ar izkausētu tumšo šokolādi.
Sanāk: 12 gabaliņi
Recepte: heynutritionlady.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties