Sojas pupiņu siera tofu ,,stir-fry''

    Iesakām pasniegt ar rīsiem, sezama sēklām, sasmalcinātiem lociņiem.


    Sastāvdaļas:


    Stir-fry:
    1 iepakojums (400 g) stingra vai ļoti stingra TOFU
    2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
    ½ tējkarotes katra: sāls, kūpināta paprika un melnie pipari
    2 ēdamkarotes eļļas, piem. avokado eļļa
    ½ vidēja vai liela brokoļa (250 g), sagriezta mazos ziediņos
    1 sarkana paprika, sagriezta šķēlītēs
    3 ķiploka daiviņas, sarīvētas/sasmalcinātas
    1 ēdamkarote svaiga ingvera, sarīvēta/sasmalcināta

    Mērcei:
    ½ glāze (120 ml) dārzeņu buljona ar zemu sāls saturu (vai ūdens)
    3 ēdamkarotes sojas vai TAMARI mērces
    2 ēdamkarotes rīsu etiķa
    2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (vai jebkura cita saldinātāja)
    ½ ēdamkarotes sezama eļļas
    1 tējkarote čili mērces (pēc izvēles)
    1 ēdamkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes

    Pasniegšanai:
    Vārīti baltie vai brūnie rīsi (vai Āzijas nūdeles)
    Sezama sēklas
    Sasmalcināti lociņi
    Sarkano piparu pārslas


    Pagatavošana:


    1. Vispirms 15–20 minūtes nosusiniet TOFU – ietiniet to tīrā virtuves dvielī un novietojiet zem biezas pannas un/vai vairākām smagām grāmatām.
    2. Tikmēr sagrieziet brokoļus nelielos ziediņos, sasmalciniet papriku un smalki sagrieziet ķiploku un ingveru.
    3. Pēc tam sagrieziet TOFU 2 cm kubiņos un ievietojiet atkārtoti noslēdzamā plastmasas maisiņā kopā ar kukurūzas cieti, sāli, kūpinātu papriku un melnajiem pipariem. Sakratiet, lai TOFU būtu labi pārklāts ar eļļu.

    4. Pēc tam sajauciet visas iepriekš uzskaitītās mērces sastāvdaļas burkā un nolieciet malā.

    5. Uzkarsējiet lielu nepiedegošu pannu (vai vokpannu) ar eļļu uz vidēji lielas uguns. Kad tā ir karsta, pievienojiet TOFU vienā kārtā un cepiet 6–8 minūtes, ik pēc 1–2 minūtēm apgriežot, lai apbrūnētu no visām pusēm. Pēc tam pārlieciet uz šķīvja.

    6. Pievienojiet pannai vairāk eļļas, pievienojiet brokoļus un papriku un apcepiet dažas minūtes, nepārtraukti maisot (līdz tie ir mīksti un kraukšķīgi).

    7. Pēc tam pievienojiet pannai sasmalcinātu ķiploku un ingveru un apcepiet minūti, maisot. Ielejiet mērci un vāriet uz lēnas uguns, līdz tā sabiezē. Ja vēlaties biezāku mērci, pievienojiet nedaudz kukurūzas cietes, kas sajaukta ar ūdeni. Ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet vairāk ūdens vai buljona.
    8. Visbeidzot, noņemiet no uguns, pievienojiet TOFU un labi samaisiet, lai viss vienmērīgi sadalītos. Ļoti garšīgi!

    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties