Meksikāņu pinto pupiņu piedeva

    135

    Šo veselīgo un gardo pupiņu piedevu iesakām pasniegt ar meksikāņu tako, enčiladām, tortiljas čipsiem utt.


    Sastāvdaļas:


    2 tases kaltētu pinto pupiņu
    8 tases ūdens (un vēl, ja nepieciešams)
    1 sīpols (puse sagriezts šķēlītēs, puse kubiņos)
    1 tējkarote malta kumina
    3/4 tējkarotes jūras sāls (un vēl, ja nepieciešams)
    1/2 tējkarotes kaltēta oregano
    Svaigi malti melnie pipari
    2 ēdamkarotes avokado eļļas
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    2 ēdamkarotes svaigas laima sulas (un vēl, ja nepieciešams)


    Pagatavošana:


    1. Rūpīgi sašķirojiet un noskalojiet pupiņas, noņemot visus netīrumus.
    2. Ievietojiet pupiņas lielā katlā. Pievienojiet ūdeni, sīpolu šķēles, kuminu, sāli, oregano un dažas šķipsniņas piparu. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un noņemiet putas, kas paceļas virspusē. Pēc tam samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 1 stundu. Pārbaudiet pupiņas. Ja tās vēl nav pilnībā mīkstas, turpiniet gatavot, pārbaudot ik pēc 15 minūtēm, līdz tās ir mīkstas. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk ūdens.
    3. Novietojiet smalku sietiņu virs lielas bļodas. Nokāš pupiņas caur sietu. Saglabā šķidrumu bļodā.

    4. Uzkarsē avokado eļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku un vāri, ik pa laikam apmaisot, 5 minūtes (līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi). Iemaisi pupiņas un samazini siltumu līdz minimumam. Pievieno ½ tasi atlikušā šķidruma no pupiņām un sasmalcini pupiņas ar kartupeļu stampu līdz vēlamajai konsistencei (pievienojot vairāk pupiņu šķidruma pa ½ tases porcijām, ja nepieciešams). Lai iegūtu gludāku konsistenci, sablendē pupiņas blenderī vai virtuves kombainā. Pievieno laima sulu. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vairāk sāls un laima sulas.

    5. Pasniedz kā piedevu. Uzglabā hermētiskā traukā ledusskapī līdz 5 dienām.


    Sanāk: 6–8 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties