Salāti, kas iedvesmoti no grieķu virtuves garšām, lieliski piemēroti pusdienām vai vakariņām!
Sastāvdaļas:
Vistas marinēšanai:
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas (un vēl vairāk cepšanai)
1 tējkarote kaltēta vai svaiga oregano
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 tējkarote sīpolu pulvera
1 citrons (sula)
Sāls
Svaigi malti pipari
450 g vistas krūtiņas gaļas
Salātu mērcei:
1/4 glāzes extra virgin olīveļļas
1/2 glāzes balzamiko etiķa
2 ēdamkarotes medus
Sāls
Svaigi malti pipari
Salātiem:
280 g mazu spinātu
1 mazs sarkans sīpols, plāni sagriezts
1/2 gurķis, pārgriezts gareniski uz pusēm un sagriezts šķēlītēs
100 g KALAMATA olīvas bez kauliņiem, pārgrieztas uz pusēm
1 glāze (250 g) žāvētu vai svaigu vīģu, sasmalcinātu
200 g fetas siera, sagriezta kubiņos
Neliela buntīte svaigu piparmētru lapu (apmēram 1/3 glāzes), sasmalcinātu
Pagatavošana:
1. Marinējiet vistu: Lielā bļodā sajauciet olīveļļu, oregano, ķiploku, sīpolu pulveri, citronu sulu un dāsnu šķipsniņu sāls un piparu. Sagrieziet vistu horizontālās strēmelītēs, pēc tam pievienojiet marinādei un samaisiet, lai tā vienmērīgi pārklātos. Pārklājiet un atdzesējiet ledusskapī vismaz 4 stundas (vēlams, uz nakti).
2. Uzlieciet lielu pannu uz vidēji lielas uguns un pārklājiet ar plānu olīveļļas kārtu. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet pannā vistas gabaliņus, katru gabalu nokratot no liekās marinādes. Cepiet, līdz abas puses ir labi apbrūnējušas, apmēram 5 minūtes. Ja jūsu panna ir pārāk maza, cepiet vistu partijās. Pārlieciet cepto vistu uz šķīvja un ļaujiet tai atdzist, kamēr sagatavojat pārējās sastāvdaļas un salātu mērci.
3. Pagatavojiet salātu mērci: Mazā bļodā sajauciet olīveļļu, balzamiko etiķi, medu, sāli un piparus (pēc garšas). Kārtīgi sakuļiet.
4. Lielā bļodā vai servēšanas traukā sajauciet spinātus, vistu, sarkano sīpolu, gurķi, olīvas, vīģes, fetas sieru un piparmētru. Pārlejiet mērci pār salātiem un samaisiet, lai tā vienmērīgi pārklātos.
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties