Pasniedziet ar auzu pārslām, jogurtu, saldējumu!
Sastāvdaļas:
10 MEDJOOL dateles bez kauliņiem
3/4 glāzes pilnpiena auzu piena
1/4 glāzes ūdens, kas palicis pāri no dateļu mērcēšanas
1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
1/4 tējkarotes smalkā sāls
Pagatavošana:
1. Sasmalciniet Medjool dateles un ievietojiet karstumizturīgā bļodā. Pārlejiet verdošu ūdeni (līdz dateles ir pilnībā pārklātas). Ļaujiet mērcēties 10 minūtes. Tas mīkstinās dateļus, atvieglojot to sasmalcināšanu gludā pastā.
2. Nolejiet ūdeni un nolieciet malā vēlākam laikam. Ievietojiet izmērcētos dateles, auzu pienu, 1/4 glāzes no atlikušā mērcēšanas ūdens, vaniļas ekstraktu un sāli blenderī. Blendējiet lielā ātrumā, līdz masa ir gluda un krēmīga. Ja vēlaties šķidrāku konsistenci, pievienojiet vairāk no atlikušā dateļu mērcēšanas ūdens (pievienojiet pa vienai ēdamkarotei, katru reizi sablendējot ar blenderi).
3. Ielejiet dateļu karameļu mērci burkā ar cieši pieguļošu vāku. Uzglabājiet ledusskapī līdz nedēļai. Ja mērce ledusskapī sabiezē, pirms pasniegšanas to vienkārši samaisiet.
Rezultāts: 1 ½ glāzes karameļu mērces
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties