Ceptu baklažānu salāti

    Sastāvdaļas:


    240 g / 1 glāze mazu makaronu (piemēram, orzo) vai savvaļas/brūno rīsu
    1 liels baklažāns
    1 mazs sarkans sīpols, sagriezts šķēlītēs
    1 selerijas kāts, plāni sagriezts šķēlītēs
    12 ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm
    1 ēdamkarote kaperu
    1 ēdamkarote ciedru riekstu
    2 žāvētas vīģes, smalki sagrieztas
    30 ml / 2 ēdamkarotes olīveļļas
    1 ķiploka daiviņa, smalki sarīvēta
    1 tējkarote kaltēta oregano (vai majorāna)
    1 tējkarote kūpinātas paprikas
    sāls un pipari (pēc garšas)
    15 ml / 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
    10 g sasmalcinātu pētersīļu, oregano vai bazilika lapu
    mīkstais (vegāns) siers (pēc izvēles)


    Pagatavošana:


    1. Izvāriet makaronus vai rīsus saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
    2. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C. Nogrieziet baklažāna galus un sagrieziet to uz pusēm, pēc tam astotdaļās (gareniski).
    3. Novietojiet sagriezto baklažānu uz cepšanas paplātes un cepiet 10 minūtes, pēc tam apgrieziet un cepiet vēl 10 minūtes.
    4. Pēc tam uz pannas pievienojiet sarkanā sīpola šķēles, selerijas, ķiršu tomātus, kaperus, ciedru riekstus un sasmalcinātas vīģes. Pievienojiet olīveļļu un sasmalcinātu ķiploku. Pievienojiet kaltētus garšaugus, kūpinātu papriku, sāli un piparus. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 20 minūtes; pusceļā labi samaisiet un pievienojiet balzamiko etiķi.

    5. Novietojiet vārītos rīsus vai makaronus uz liela šķīvja, virsū uzlieciet ceptos dārzeņus. Apkaisiet ar svaigiem garšaugiem un sieru.

    Iznākums: 2–4 porcijas
    Recepte: lazycatkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties