Vegānu omlete ar mung pupiņu olu aizstājēju

    Sastāvdaļas:


    Mung pupiņu omletei:
    1 glāze (200 g) mung dal (sadalītas mung pupiņas)
    1/2 tējkarotes parastā sāls
    3/4 tējkarotes KALA NAMAK sāls (piešķir olai raksturīgo garšu un aromātu)
    1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
    1/4 tējkarotes sīpolu pulvera
    1/8 tējkarotes melno piparu
    1/4 tējkarotes kurkumas
    1 tējkarote eļļas
    1 - 1 ¼ glāzes (240 - 300 ml) augu izcelsmes piena, piemēram, nesaldināta mandeļu piena, zema tauku satura kokosriekstu piena vai Indijas riekstu piena

    Brokastu kartupeļiem:
    2 kartupeļi, nomizoti un sagriezti ½ centimetru kubiņos
    1/2 sīpola, smalki sagriezta
    3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
    1 glāze (150 g) paprikas (sarkanas vai zaļas, vai abas), smalki sagrieztas
    1/2 tējkarotes sāls
    1/2 tējkarotes kaltēta timiāna un rozmarīna (vai svaiga: 2 tējkarotes)
    1/4 tējkarotes kajēnas piparu
    šķipsniņa melno piparu
    2 tējkarotes eļļas

    Papildu sastāvdaļas:
    1/2 tējkarote cepamā pulvera (pūkainībai)
    1-2 ēdamkarotes tapiokas cietes (lēcu tekstūras mazināšanai)


    Pagatavošana:


    1. Nomazgājiet un iemērciet salauztās mung pupiņas 3 tasēs ūdens (uz nakti vai vismaz 8 stundas).


    2. Pēc tam nolejiet ūdeni un pārlieciet blenderī. Pievienojiet arī pārējās sastāvdaļas un 1 tasi augu piena. Sablendējiet minūti, pēc tam ļaujiet nostāvēties. Sablendējiet vēl minūti. Maisījumam jābūt gludam un pūkainam. Atkarībā no vēlamās omletes biezuma varat pievienot vēl 2-4 ēdamkarotes augu piena. Lai iegūtu ļoti pūkainu omleti, pievienojiet 1 tējkaroti cepamā pulvera un vēlreiz saputojiet.


    3. Uzkarsējiet čuguna vai nepiedegošu pannu ar biezu dibenu (uz vidējas uguns). Kad tā ir karsta, uzlejiet dažus pilienus eļļas un izklājiet to ar papīra dvieli.


    4. Lai pagatavotu vienkāršu omleti: Ielejiet pilnu kausu (vai 1/3 tases) mīklas un izklājiet to uz pannas. Pārklājiet pannu ar vāku un vāriet 1-3 minūtes. Precīzs laiks ir atkarīgs no plīts, pannas un mīklas biezuma. Tiklīdz malas ir sausas un vidus gandrīz sauss, apgrieziet to otrādi. Cepiet vēl vienu minūti; pasniedziet ar kartupeļiem vai ceptiem dārzeņiem.

    5. Lai pagatavotu dārzeņu omleti: Pievienojiet pannai dārzeņus, piemēram, plāni sagrieztus sīpolus, sarkanos piparus utt. Pievienojiet dažus pilienus eļļas un cepiet minūti. Pievienojiet zaļumus, piemēram, smalki sagrieztus spinātus vai svaigus garšaugus. Samaisiet. Pievienojiet pietiekami daudz mīklas, lai pārklātu dārzeņus. Pārklājiet pannu un cepiet 1–3 minūtes. Pēc tam apgrieziet un cepiet vēl 1–2 minūtes. Varat pievienot nedaudz vegāna siera. Pasniedziet nekavējoties ar izvēlēto mērci un grauzdiņiem.

    6. Pagatavojiet brokastu kartupeļus: Ievietojiet visas kartupeļu pagatavošanas sastāvdaļas cepamtraukā, izņemot eļļu. Pēc tam apslakiet ar eļļu un labi samaisiet, lai vienmērīgi sadalītos. Cepiet 205 °C temperatūrā 25–35 minūtes vai līdz kartupeļi ir mīksti.


    7. Mīklu, ieskaitot pagatavoto omleti, var uzglabāt ledusskapī līdz 2 dienām (hermētiskā traukā). Starp citu, var pagatavot omletes sviestmaizi: salociet omleti un ievietojiet to grauzdētā sviestmaizē kopā ar humusu, vegānu sieru vai citām piedevām. Ļoti garšīgi!

    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: veganricha.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties