Spilgtas krāsas pavasara salāti ar sparģeļiem, turku zirņiem un fetas sieru

    Sastāvdaļas:


    1 buntīte sparģeļu (tikai mīkstās daļas, sagrieztas 2-3 cm gabaliņos)
    1/2 glāze saldētu zirnīšu, atkausētu
    Dažas saujas salātu lapu
    2 redīsi, plāni sagriezti
    1/2 glāze drupināta fetas siera
    1/2 avokado, bez kauliņiem, sagriezts kubiņos
    1/4 glāze sasmalcinātu grauzdētu pistāciju
    1/2 glāze cepeškrāsnī ceptu turku zirņu
    Svaigi garšaugi pasniegšanai (baziliks, piparmētra un/vai maurloki)
    Jūras sāls un svaigi malti pipari


    Mērcei:
    1/4 glāze svaigu bazilika lapu (vai bazilika un piparmētru lapu maisījuma)
    1 maza ķiploka daiviņa
    1 ēdamkarote svaigas citrona sulas
    1/2 tējkarote citrona miziņas
    1 ēdamkarote baltvīna etiķa
    2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas (vai vairāk)
    1/4 tējkarote jūras sāls


    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē lielu katlu ar sālītu ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Noliec malā bļodu ar aukstu ūdeni. Blanšē sparģeļus apmēram 1 minūti vai līdz tie ir mīksti, bet joprojām spilgti zaļi. Pēc tam pārliek ledusaukstā ūdenī uz 1 minūti; pēc tam nokāš. Ļauj sparģeļiem notecēt. Pēc tam pārlejiet bļodā ar zirnīšiem.

    2. Pagatavojiet salātu mērci: Virtuves kombainā sajauciet baziliku, ķiploku, citrona sulu un miziņu, etiķi, olīveļļu un sāli. Pievienojiet papildu garšvielas pēc garšas. Varat pievienot arī vairāk eļļas.

    3. Ielejiet pusi mērces bļodā ar sparģeļiem un zirnīšiem un samaisiet. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

    4. Sakārtojiet salātu lapas uz šķīvja, pēc tam pievienojiet sparģeļu un zirņu maisījumu, redīsus, fetas sieru, avokado, pistācijas, grauzdētus turku zirņus un garšaugus. Pārlejiet ar atlikušo mērci. Ja vēlaties, pievienojiet vēl sāli un piparus.

    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties