Šīs kartupeļu "maizes" ir bez rauga un piena produktiem!
Receptē ir iekļauta arī instrukcija, kā pagatavot maizes versiju bez glutēna.
Sastāvdaļas:
3 vidēji (vai lieli) kartupeļi
1 glāze (120 g) miltu – varat izmantot parastos universālos miltus (bet, ja mīkla ir pārāk lipīga, jums būs jāpievieno vairāk miltu); parastos miltus varat aizstāt ar maisījumu bez glutēna: izmantojiet 80 gramus turku zirņu miltu un 40 gramus tapiokas miltu.
1 tējkarote cepamā pulvera
1/2–3/4 tējkarotes sāls
1 šķipsniņa malta muskatrieksta
1 ēdamkarote eļļas (un vēl vairāk cepšanai)
1/3 glāzes sasmalcinātu lociņu
Pagatavošana:
1. Vāriet nemizotus kartupeļus sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti un tos var viegli sadurstīt ar dakšiņu. Pēc tam nolejiet ūdeni, ļaujiet kartupeļiem atdzist, nomizojiet un saspaidiet tos.
2. Pēc tam pievienojiet miltus, cepamo pulveri, sāli, muskatriekstu, eļļu un lociņus. Vispirms samaisiet ar karoti, pēc tam mīciet mīklu ar rokām. Iespējams, ka mīkla būs jāpievieno vairāk miltu, lai tā nebūtu tik lipīga.
3. Sadaliet mīklu 6–8 daļās un izveidojiet no tām bumbiņas. Ja veidosiet 8 bumbiņas, jūsu “maizes” plācenīši būs mazāki un plānāki, bet, ja veidosiet 6, tie būs biezāki un lielāki.
4. Katru bumbiņu izrullējiet starp divām ieeļļota cepampapīra loksnēm. Izrullējiet 3–6 milimetru biezā aplī. Diametram jābūt apmēram 14–15 centimetriem.
5. Viegli ieeļļojiet lielu nepiedegošu pannu un novietojiet to uz vidējas uguns. Noņemiet virsējo cepampapīra slāni no pirmās kartupeļu pankūkas. Pārlieciet pankūku uz pannas, noņemot atlikušo papīra slāni.
6. Cepiet pankūku uz vidējas uguns apmēram 2–4 minūtes, pēc tam apgrieziet un cepiet vēl 1–2 minūtes. Pārlieciet izcepto pankūku uz šķīvja un pārklājiet ar virtuves dvieli. Tikmēr, kamēr cepas viena pankūka, varat izrullēt citu mīklas bumbiņu un atkārtot visu procesu.
7. Apkaisiet ar papildu svaigiem garšaugiem. Garšīgi!
PIEZĪMES: Gatavojiet kartupeļus ar mizu!
Starp citu, mīklai varat pievienot 2–3 saspiestas ķiploka daiviņas – sanāks gardas kartupeļu “maizes” ar ķiploku garšu.
Iznākums: 6–8 plācenīši
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties