Turku zirņu sautējums ar harisas piparu mērci

    Harisas pasta ir pikanta mērce, kuras izcelsme ir Ziemeļāfrikā, un to gatavo no grauzdētiem sarkanajiem čili pipariem, olīveļļas un dažādām garšvielām.

    Sastāvdaļas:


    330 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
    1½ ēdamkarotes olīveļļas
    Sāls, melnie pipari un itāļu garšvielas (pēc garšas)
    1 vidēja lieluma sīpols, sasmalcināts
    4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    2 ēdamkarotes harisas pastas
    ½ tējkarotes kūpinātas paprikas
    ½ tējkarotes malta kumina
    ½ tējkarotes ķiploku pulvera
    2-3 ēdamkarotes uztura rauga (pēc izvēles)
    1 bundža (400 g) turku zirņu (nolejiet šķidrumu no bundžas)
    1 glāze (240 ml) konservēta kokosriekstu piena
    60 g spinātu vai kāpostu KĀPOSTS


    Pagatavošana:


    1. Izklājiet ķiršu tomātus uz cepšanas paplātes vai cepamtrauka, apslakiet ar nedaudz olīveļļas, pārkaisiet ar sāli un itāļu garšvielām. Labi samaisiet un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 25-30 minūtes.
    2. Tikmēr nomizojiet un sasmalciniet sīpolu un ķiploku. Uzkarsējiet olīveļļu lielā, biezā pannā uz vidējas uguns.
    3. Kad sīpols ir karsts, apcepiet to 3–4 minūtes. Pēc tam pievienojiet ķiploku un apcepiet minūti (ik pa laikam apmaisot).

    4. Pievienojiet cepeškrāsnī ceptus tomātus, harisas pastu, garšvielas un turku zirņus. Kārtīgi samaisiet.

    5. Apcepiet 1–2 minūtes, tad iemaisiet konservētu kokosriekstu pienu, uzvāriet un vāriet uz vidēji mazas uguns, līdz tas sabiezē.

    6. Pievienojiet spinātus un apcepiet, līdz tie ir uzsiluši un apvītuši (apmēram 2 minūtes), ik pa laikam apmaisot.

    7. Visbeidzot, noņemiet no uguns un pasniedziet, apslakot ar kokosriekstu pienu.


    PIEZĪMES: Lai iegūtu maigāku garšu, izmantojiet tikai vienu ēdamkaroti harisas pastas (vai aizvietojiet ar tomātu pastu). Lai iegūtu pikantāku garšu, izmantojiet vairāk harisas pastas un/vai pievienojiet čili, kajēnas piparus vai čili pārslas.
    Lai pielāgotu sautējuma konsistenci: Lai iegūtu šķidrāku turku zirņu sautējumu, pievienojiet augu izcelsmes pienu. Lai iegūtu biezāku konsistenci, vāriet uz lēnas uguns ilgāk, saspaidiet dažus turku zirņus vai pievienojiet kukurūzas cietes maisījumu (1/2 ēdamkarotes + ūdens).

    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties