Grieķu gaumē cepts lasis cepeškrāsnī

    Šis ir gards cepeškrāsnī cepts lasis. Varat izmantot jebkurus garšaugus, kas jums ir (lociņus, dilles, pētersīļus, koriandru...).
    Iesakām pasniegt ar grieķu salātiem!


    Sastāvdaļas:


    Extra virgin olīveļļa
    1 citrons (sarīvēta miziņa un sula)
    1–2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
    2 tējkarotes grieķu oregano
    3 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu (un vēl pasniegšanai)
    450 g laša filejas
    Sāls
    Melnie pipari
    Sasmalcināti lociņi
    1 glāze ķiršu tomātu


    Pagatavošana:


    1. Novietojiet restes cepeškrāsns pašā vidū. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C. Viegli ieziežiet cepšanas trauku ar eļļu.
    2. Pagatavojiet grieķu stila mērci: Mazā bļodā sajauciet citrona sulu, pusi citrona miziņas, ķiploku, oregano, dilles un pietiekami daudz olīveļļas (apmēram 1/3 glāzes), lai bagātīgi pārklātu lasi.
    3. Nokāsiet lasi un abas puses apkaisiet ar sāli un pipariem. Ievietojiet sagatavotajā cepšanas traukā, pārkaisiet ar lociņiem un ķiršu tomātiem. Pārlejiet sagatavoto grieķu mērci.
    4. Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 8–15 minūtes. Precīzs cepšanas laiks ir atkarīgs no izmantotā laša lieluma un biezuma. Apkaisiet ar atlikušo citrona miziņu un dillēm un pasniedziet. Garšīgi!


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties