Šis ir gards cepeškrāsnī cepts lasis. Varat izmantot jebkurus garšaugus, kas jums ir (lociņus, dilles, pētersīļus, koriandru...).
Iesakām pasniegt ar grieķu salātiem!
Sastāvdaļas:
Extra virgin olīveļļa
1 citrons (sarīvēta miziņa un sula)
1–2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
2 tējkarotes grieķu oregano
3 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu (un vēl pasniegšanai)
450 g laša filejas
Sāls
Melnie pipari
Sasmalcināti lociņi
1 glāze ķiršu tomātu
Pagatavošana:
1. Novietojiet restes cepeškrāsns pašā vidū. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C. Viegli ieziežiet cepšanas trauku ar eļļu.
2. Pagatavojiet grieķu stila mērci: Mazā bļodā sajauciet citrona sulu, pusi citrona miziņas, ķiploku, oregano, dilles un pietiekami daudz olīveļļas (apmēram 1/3 glāzes), lai bagātīgi pārklātu lasi.
3. Nokāsiet lasi un abas puses apkaisiet ar sāli un pipariem. Ievietojiet sagatavotajā cepšanas traukā, pārkaisiet ar lociņiem un ķiršu tomātiem. Pārlejiet sagatavoto grieķu mērci.
4. Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 8–15 minūtes. Precīzs cepšanas laiks ir atkarīgs no izmantotā laša lieluma un biezuma. Apkaisiet ar atlikušo citrona miziņu un dillēm un pasniedziet. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties