Sastāvdaļas:
Tahini mērcei:
1/4 tase (60 ml) TAHINI (sezama pastas), vēlams šķidrs
1 ēdamkarote olīveļļas
2 ēdamkarotes citronu sulas
3 ēdamkarotes ūdens
1 neliela ķiploka daiviņa, malta
Sāls un pipari (pēc garšas)
Sviestmaizēm:
16-20 falafeli pēc izvēles
4 plātsmaizes pēc izvēles, piemēram, pitas maize, sviestmaižu maize...
1/2 gara gurķa, sagriezta
2 vidēji tomāti, sagriezti (vai 1 glāze ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm)
1 ķekars zaļo salātu lapas
1/2 tase marinēta sarkanā sīpola vai sasmalcināta nemarinēta sarkanā sīpola
1/2 tase humusa (mājās gatavots vai veikalā pirkts)
Cilantro un/vai pētersīļi (pasniegšanai)
Sagatavošana:
1. Sagatavojiet mērci: mazā bļodiņā samaisiet TAHINI, olīveļļu, citronu sulu, ķiplokus, ūdeni, sāli un piparus. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšvielas.
2. Ja falafels nav tikko pagatavots vai veikalā pirkts, uzsildiet to.
3. Uzsmērējiet humusu uz katras izvēlētās maizes šķēles.
4. Virsū uzlieciet salātus, gurķus, tomātus un marinētus sīpolus.
5. Tad pievieno falafelu.
6. Pārlejiet ar TAHINI un izrotājiet ar svaigiem garšaugiem.
7. Salokiet vai sarullējiet, lai izveidotu sviestmaizi. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: heynutritionlady.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties