Sastāvdaļas:
450 g vistas ciskas vai krūtiņas
1/3 tase kukurūzas vai kartupeļu cietes (ja nepieciešams, pievienojiet vairāk)
1/3 tase augu eļļas (vai jebkura neitrāla eļļa)
1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
1/4 tējkarotes melnie pipari
Sasmalcināti lociņi, pasniegšanai (pēc izvēles)
Mērcei:
1/2 tase (125 ml) saldās čili mērces
1 ēdamkarote SRIRACHA mērces (pēc izvēles)
1 ēdamkarote vienkārša medus
1 ēdamkarote rīsu etiķa vai ābolu sidra etiķa/baltā etiķa
1 tējkarote laima vai dzeltenā laima sulas (svaigi spiestas)
1/2 tējkarotes laima miziņas, svaigi rīvētas
Norādījumi:
1. Mazā bļodiņā samaisa iepriekš minētās mērces sastāvdaļas. Nolikt malā.
2. Katru vistas ciskas sagriež 3-4 cm gabalos. Pārnes uz lielu bļodu.
3. Garšojiet vistu ar sāli, ķiploku pulveri un melnajiem pipariem. Pēc tam pievienojiet kukurūzas cieti. Maisa, līdz vistas gabaliņi ir labi un vienmērīgi pārklāti ar cieti (ja nepieciešams, pievieno vēl).
4. Sildiet augu eļļu lielā pannā ar biezu dibenu (vai wok) uz vidējas uguns. Cepiet vistu nelielās partijās līdz zeltaini brūnai (kopā apmēram 6-7 minūtes). Pagrieziet pusceļā.
5. Gatavos vistas gabaliņus izņem no pannas un pārliek uz režģa vai šķīvja, kas izklāta ar papīra dvieļiem, lai notīrītu lieko eļļu.
6. Tad pārliek vistu lielā bļodā. Virsū pārlej mērci. Rūpīgi samaisiet. Dekorē ar pavasara sīpoliem. Garšīgi!
Iznākums: 3 porcijas
Recepte: christieathome.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties