Sātīgi vegānu avokado salāti ir lieliski piemēroti pusdienām!
Bez glutēna, bez eļļas.
Sastāvdaļas:
1 mazs sīpols, sasmalcināts
1 vidēja sarkanā paprika, sasmalcināta
1 maza zaļā paprika, sasmalcināta
1 bundža (400 g) melnās pupiņas, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens
1 mazs nogatavojies avokado, sagriezts
1 glāze (180 g) ķiršu tomātu, sasmalcināti
1 bundža kukurūza
Salātu mērcei:
1 kārba (400 g) balto pupiņu, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens
3 ķiploka daiviņas
1-1 ¼ glāzes (270 ml) augu piena
1 mazs nogatavojies avokado
2 ēdamkarotes laima sulas
1 ēdamkarote sinepju
Sāls un pipari
Šķipsniņa kajēnas piparu (pēc izvēles)
Sagatavošana:
1. Pagatavo salātu mērci. Blenderī vai virtuves kombainā sasmalciniet baltās pupiņas, ķiploka daiviņas, augu pienu, avokado, laima sulu, sinepes, sāli, melnos piparus un šķipsniņu kajēnas piparu (pēc izvēles), līdz tas ir gluds un krēmīgs. Nolikt malā.
2. Pievienojiet sasmalcinātus piparus, sīpolus, tomātus, melnās pupiņas, avokado un kukurūzu lielā bļodā. Pievienojiet daļu mērces (jums paliks pāri nākamajai dienai). Sajauc visu kopā.
3. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl sāli, piparus un laima sulu.
4. Dekorē ar svaigiem zaļumiem (piem., pētersīļiem) un pasniedz. Pārpalikušo mērci varat uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām – lieliski sader ar dažādiem salātiem: makaroniem, kartupeļiem u.c. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties