Ceptas lēcas

    Cepeškrāsnī ceptas brūnās lēcas ir garšīga uzkoda un vienkārša piedeva salātiem vai zupām!

    Sastāvdaļas:


    ¾ glāzes (150 g) sausu brūno lēcu (vai 1 bundžu (400 g) konservētu lēcu, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens)
    1 ēdamkarote eļļas
    ½ tējkarotes ķiploku pulvera
    ½ tējkarotes sīpolu pulvera
    ½ tējkarotes maltas kūpinātas paprikas
    ½ tējkarotes sāls

    Sagatavošana:


    1. Ja izmantojat sausas brūnās lēcas, izlasiet visas darbības secībā. Ja izmantojat konservētas brūnās lēcas, izlaidiet pirmās četras darbības.
    2. Noskalojiet un noteciniet lēcas, lai noņemtu visus netīrumus.
    3. Uzkarsē katlā ūdens (520 ml vai 2 ¼ tases ūdens) līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojot šķipsniņu sāls vai dārzeņu buljona pulvera.
    4. Pievienojiet lēcas, samaziniet uguni un vāriet bez vāka 20-25 minūtes (līdz lēcas ir mīkstas, bet saglabā savu formu).
    5. Nolejiet lieko šķidrumu un nosusiniet lēcas ar tīru virtuves dvieli.
    6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem un izklāj cepešpannu ar cepampapīru.
    7. Izklājiet lēcas uz loksnes, pievienojiet eļļu un garšvielas un samaisiet, lai lēcas būtu vienmērīgi pārklātas.
    8. Izklājiet lēcas vienā kārtā uz cepešpannas un cepiet 15 minūtes. Pēc tam samaisiet/apgrieziet un lieciet atpakaļ cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm - līdz kraukšķīga.
    9. Apceptās lēcas atstāj atdzist istabas temperatūrā (dzesējot tās kļūst kraukšķīgākas). Garšīgi!


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties