Sastāvdaļas:
1 liels kāposts
Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa
1 ¼ tējkarotes sāls
1 tējkarote svaigi malti melnie pipari
Mērcei:
1 glāze svaigu pētersīļu, apgriezti gali
1 glāze svaiga cilantro, apgriezti gali
2 ķiploka daiviņas
1 tējkarote malta cilantro
1/4 tējkarotes sarkano piparu pārslu
1/2 tējkarotes maltas saldās paprikas
1/2 tējkarotes maltā ingvera
1/4 tējkarotes sāls
1 citrons
1/3 tase neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1/4 tase valriekstu pusītes, sasmalcinātas
Sagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Izklājiet cepešpannu ar alumīnija foliju (ieziediet to ar olīveļļu) un nolieciet malā.
2. Noņemiet kāpostu ārējās lapas. Kāpostus sagriež 2-3 cm biezās šķēlēs (no augšas uz leju, cauri kāpostu centram). Jums vajadzētu būt 6-7 kāpostu "steikiem".
3. Katru kāpostu “steiku” liek uz sagatavotās cepešpannas. Apsmērējiet katru pusi ar olīveļļu un bagātīgi apkaisiet ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
4. Cep kāpostu “steikus” 25 minūtes. Uzmanīgi apgrieziet tos un cepiet vēl 10 minūtes (līdz kāposti ir stingri, bet mīksti).
5. Pagatavo mērci: virtuves kombainā sasmalcina pētersīļus, svaigu koriandru, ķiplokus, maltu koriandru, sarkano piparu pārslas, maltu papriku, ingveru, sāli, citrona miziņu (no viena pilna citrona), citrona sulu (no puscitrona) un neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu. Blendējiet līdz gludai, bet jums joprojām vajadzētu redzēt tekstūru.
6. Nogaršo un, ja viss ir kārtībā, pārlej mērci krūkā. Ja citrona garša ir pārāk spēcīga, pievienojiet šķipsniņu sāls un vēl 1 ēdamkaroti olīveļļas. Vēlreiz sablenderē. Savukārt, ja citrona garša ir pārāk vāja, izspiediet puscitrona sulu. Ja jums šķiet, ka mērce ir pārāk bieza, pievienojiet vairāk olīveļļas, pa 1 ēdamkarotei, līdz iegūstat vēlamo konsistenci.
7. Novietojiet nelielu, sausu pannu uz vidējas uguns. Pievienojiet sasmalcinātus valriekstus. Grauzdē 3-5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz kļūst smaržīga. Nolikt malā.
8. Kad kāposti izcepušies, izņem “steikus” no cepeškrāsns un pārliek uz šķīvja. Sagatavoto mērci pārlej “steikiem” (visticamāk, ka visu uzreiz nevajadzēs); pārkaisa ar grauzdētiem valriekstiem. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties