Sastāvdaļas:
Burkāniem:
4 lieli burkāni (sadalīti uz pusēm vertikāli, noņemti stublāji/galiņi)
1 ēdamkarote avokado eļļas
Svaigi malta sāls un pipari
Salātiem:
150 g rukolas
¾ glāzes žāvētas vīģes pusītes
⅓ glāzes valriekstu pusītes un gabaliņi
⅓ glāzes sadrupināta kazas siera
1 avokado, sagriezts
½ glāzes grauzdētu aunazirņu (pēc izvēles)
Salātu mērcei:
¼ glāzes TAHINI (sezama pastas)
2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
1-2 tējkarotes tīra kļavu sīrupa
½ tējkarotes franču DIJON sinepju
¼ tējkarotes ķiploku pulvera
2-3 ēdamkarotes silta ūdens (atšķaidīšanai)
¼ tējkarotes sāls
Svaigi malti melnie pipari
Sagatavošana:
1. Liek vertikāli sagrieztus burkānus lielā bļodā vai šķīvī. Apslaka ar avokado eļļu, pēc tam apkaisa ar svaigi maltu sāli un pipariem. Izmantojiet knaibles vai tīras rokas, lai iesmērētu burkānus ar eļļu.
2. Burkānus apgrauzdē cepeškrāsnī uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 200 grādos 30 minūtes (vai līdz mīksta).
3. Sausā pannā uz vidējas uguns apgrauzdē valriekstus, ik pa laikam apmaisot. Cepiet, līdz rieksti ir grauzdēti un smaržo, apmēram 5 minūtes. Nolikt malā.
4. Pagatavo mērci: Bļodā sakuļ kopā TAHINI, citronu sulu, kļavu sīrupu, sinepes, ķiploku pulveri, ūdeni (pievieno pa 1 ēdamkarotei, līdz iegūta vēlamā konsistence) un sāli un piparus. Nolikt malā.
5. Liek lociņus uz liela šķīvja (vai lielas bļodas). Pēc tam vairākās kārtās pievienojiet pārējās sastāvdaļas: grauzdētus burkānus, kaltētas vīģes pusītes, grauzdētus valriekstus, kazas sieru, avokado šķēles un grauzdētus aunazirņus (ja lieto).
6. Pārlej ar TAHINI mērci un pārkaisa ar svaigi maltu sāli un pipariem. Sadaliet starp bļodiņām un pasniedziet.
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: ambitiouskitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties