Franču sāļais pīrāgs ar spinātiem, kazas sieru un saldajiem kartupeļiem

    Sastāvdaļas:


    1 liels saldais kartupelis, sagriezts ½ collu šķēlēs
    1 tējkarote olīveļļas
    1 mazs sīpols, sagriezts kubiņos
    1 sarkanā paprika (vai tomāts), sagriezta kubiņos
    1 iepakojums (150 g) spināti
    1/4 tējkarotes sāls
    Svaigi malti melnie pipari
    6 lielas olas
    1/3 tase nesaldināta mandeļu piena
    1/4 tējkarotes sāls
    1/2 tase sadrupināta kazas (vai fetas) siera


    Maltīte:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 375 grādiem pēc Fārenheita. Ietauko 9 collu (23 cm) atsperu formu pannu. Uz pamatnes kārto plānas, apaļas saldo kartupeļu šķēles. Ja nepieciešams, dažas šķēles var pārgriezt uz pusēm (lai smuki pieguļ sāniem). Ieeļļojiet saldos kartupeļus ar papildu taukiem. Cep 20 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un ļauj atdzist 5 minūtes. Turiet cepeškrāsni iepriekš uzkarsētu.


    2. Kamēr saldie kartupeļi cepas, sagatavo dārzeņus: Pannā pievieno olīveļļu un karsē uz vidējas uguns. Pievienojiet sīpolu un kubiņos sagrieztu tomātu (vai papriku). Sautē dažas minūtes. Pēc tam pievienojiet spinātus un sautējiet vēl minūti (vai līdz spināti ir silti un savīti). Noņem no uguns un ļauj atdzist.
    3. Bļodā sakuļ olas, mandeļu pienu, sāli un piparus.
    4. Ar spinātu maisījumu pārlej ceptu saldo kartupeļu garoziņu, tad pārlej ar olu maisījumu. Tad pārkaisa ar sadrupinātu kazas sieru; pievieno papildus sāli un piparus.
    5. Cep 30-45 minūtes. Ļaujiet kūkai dažas minūtes atdzist, pirms sagriežat to 6 daļās. Ledusskapī varat uzglabāt 5-7 dienas (pārklāts).


    Iznākums: 6 gab
    Recepte: ambitiouskitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties