Mēs iesakām pasniegt ar krekeriem vai grauzdētām franču bagetes šķēlītēm!
Sastāvdaļas:
Ceptiem burkāniem:
450 g burkānu, mazgāti
4 ķiploka daiviņas, nomizotas
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas
Svaigi malta sāls un pipari
Izplatīšanai:
⅓ tase TAHINI (sezama pastas)
2 ēdamkarotes citronu sulas
½ tējkarotes kanēļa
½ tējkarotes maltas kurkumas
¼ tējkarotes ķimenes
¼ tējkarotes sāls
Svaigi malti melnie pipari
¼ glāzes grauzdētu pistāciju
⅓ tasi ūdens (ja smērviela ir pārāk bieza, var būt nepieciešams vairāk ūdens)
Pasniegšanai:
Pilniņa olīveļļas
Pilniņa medus vai granātābolu melases
2 ēdamkarotes drupināta fetas siera
2 ēdamkarotes sasmalcinātu grauzdētu pistāciju
1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu pētersīļu
Sagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sagrieziet burkānus vairāku centimetru gabaliņos.
2. Burkānus un ķiploka daiviņas liek uz cepešpannas. Apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas; apkaisa ar sāli un pipariem. Mētājiet ar rokām, pēc tam cepiet 30 minūtes (vai līdz burkāni ir mīksti un malas ir zeltaini brūnas).
3. Ievietojiet apceptos burkānus un ķiplokus virtuves kombainā kopā ar TAHINI, citronu sulu, kanēli, kurkumu, ķimenēm, sāli, pipariem, pistācijām un ūdeni. Apstrādājiet līdz gludai, līdz pusei nokasot procesora malas. Nogaršojiet un pēc vajadzības papildiniet ar garšvielām.
4. Pārlejiet maisījumu seklā bļodā. Virspusē ar karoti izveidojiet seklus ievilkumus un piepildiet tos ar piedevām: lāsniņu olīveļļas, drupinātu fetas sieru, sasmalcinātām pistācijām, pētersīļiem un lāsmiņu medus.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: ambitiouskitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties