Pavasara salāti ar zaļumiem un citrona un bazilika mērci

    Sastāvdaļas:


    6 glāzes spinātu
    1/2 sarkano vai zaļo kāpostu, sasmalcinātu
    1 glāze mikrozaļumu
    3/4 glāzes saldētu zirņu, atkausētu
    1 glāze ķiršu tomātu, sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās
    2 gurķi, sasmalcināti
    3 redīsi, sasmalcināti
    1/4 tase marinēta sarkanā sīpola VAI ļoti plānās šķēlītēs sagriezta “neapstrādāta” sarkanā sīpola
    1/2 tase zaļās olīvas, pārgrieztas uz pusēm
    1 vidēji nogatavojies avokado, sasmalcināts
    100 g drupināta fetas vai kazas siera
    1/4 tase grauzdētu un sālītu pistāciju
    1/4 tase grauzdētas saulespuķu sēklas
    Sāls un svaigi malti melnie pipari

    Salātu mērcei:
    1/4 tase svaigi spiestas citronu sulas
    1/4 tase olīveļļas
    1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
    1 tējkarote franču sinepju DIJON
    1 tējkarote medus vai cukura
    4 bazilika lapiņas, smalki sagrieztas
    Svaigi malta sāls un melnie pipari (pēc garšas)


    Sagatavošana:


    1. Pagatavo salātu mērci: mazā bļodiņā sakuļ visas augstāk minētās mērces sastāvdaļas (vai arī visu var vienkārši saputot blenderī). Nogaršojiet un pārbaudiet, vai kaut kas netrūkst. Pievieno sāli, piparus.
    2. Ielieciet spinātus lielā bļodā un pārlejiet ar pusi mērces. Rūpīgi samaisiet. Pārlieciet salātus uz šķīvja (vai atstājiet tos lielā bļodā). Visas pārējās salātu sastāvdaļas kārto pa virsu zaļumiem. Garšojiet ar sāli un pipariem. Pasniedzot salātus, blakus liek salātu mērci, lai viesi pēc vajadzības to varētu uzliet virsū salātiem. Garšīgi!


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: ambitiouskitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties