Gaisā cepti saldo kartupeļu daiviņas ir garšīga un kraukšķīga uzkoda vai piedeva, kas lieliski sader ar dažādiem pamatēdieniem.
Sastāvdaļas:
2 vidēja lieluma (460 g) saldie kartupeļi, sagriezti
1 ½ ēdamkarotes olīveļļas (vai avokado eļļas)
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
1/2 tējkarotes maltas paprikas
1/2 tējkarotes sāls (plus vairāk pēc garšas)
Melnie pipari un čili pulveris (pēc garšas)
Svaigi pētersīļi (pasniegšanai)
Sagatavošana:
1. Vispirms uzkarsē gaisa cepeškrāsni līdz 190°C. Tikmēr nomazgājiet, nosusiniet un nomizojiet saldos kartupeļus, ja vēlaties.
2. Pēc tam katru kartupeli pārgriež gareniski uz pusēm. Novietojiet plakano pusi uz leju uz griešanas dēļa un sagrieziet 2-3 cm šķēlēs.
3. Izvēles solis kraukšķīgākām kartupeļu daiviņām: iemērciet daiviņas aukstā ūdenī 10-15 minūtes, pēc tam nosusiniet. Pievienojiet 1 ēdamkaroti kukurūzas vai kartupeļu cietes (tas izveidos kraukšķīgu garoziņu).
4. Pārlieciet daiviņas lielā bļodā, apslakiet ar eļļu un garšvielām un kārtīgi samaisiet, lai tie būtu vienmērīgi pārklāti.
5. Ievietojiet ķīļus vienā kārtā fritē, atstājot atstarpi starp ķīļiem. Nepārblīvējiet pannu – ja nepieciešams, atkārtojiet pa daļām.
6. Cep 15-18 minūtes – līdz iekšpuse mīksta un no ārpuses nedaudz brūna (pusceļā apgriež). Mēs iesakām pasniegt ar mērcēšanas mērci (piemēram, SRIRACHA, BBQ, TZATZIKI, guacamole u.c.). Izbaudi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties