Šie mandeļu miltu smalkmaizītes ir veselīga uzkoda vai deserts.
Bez glutēna, bez olām, bez piena produktiem.
Sastāvdaļas:
3 glāzes (340 g) mandeļu miltu
1/2 tase (60 g) tapiokas miltu
3 ēdamkarotes (20 g) linsēklu miltu
3 tējkarotes cepamā pulvera
1/3 tase (80 ml) kļavu sīrupa (vai cita šķidra saldinātāja)
1/3 tase (80 ml) kausētas kokosriekstu eļļas
3/4 glāzes (180 ml) mandeļu (vai cita) piena (SVARĪGI: istabas temperatūra, nevis auksts!)
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Ja vēlaties saldākus smalkmaizītes:
1/2 tase (100 g) nerafinēta niedru cukura
Sagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Izklājiet kēksu kārbas ar ietaukotiem kēksu ieliktņiem (12 kēksu). Nolikt malā.
2. Lielā bļodā sakuļ kopā sausās sastāvdaļas: mandeļu miltus, tapiokas miltus, linsēklu miltus, cepamo pulveri un cukuru (ja vēlies saldāku). Ja nepievienosiet niedru jēlcukuru, kūciņas nebūs saldas. Tātad, ja jums patīk saldāki kūciņas, pievienojiet cukuru šajā posmā.
3. Sakuļ kopā visas sausās sastāvdaļas.
4. Pievienojiet šķidrās sastāvdaļas: mandeļu pienu (istabas temperatūra, nevis aukstu!), kļavu sīrupu, vaniļas ekstraktu un izkausētu kokosriekstu eļļu.
5. Samaisiet ar gumijas lāpstiņu, līdz iegūstat biezu kūku mīklu.
6. Vienmērīgi piepildiet katru kēksiņu apvalku ar mīklu, pēc tam viegli uzspiediet virsū sagrieztās mandeles.
7. Cep kūciņas 180°C 30 minūtes – līdz virsa ir zeltaini brūna un kēksa centrā iedurts koka iesmiņš iznāk tīrs.
8. Ļaujiet kēksiņiem atdzist veidnē 5 minūtes, pēc tam atdzesējiet uz restēm 2 stundas – kēksiņi atdziestot sastings. Lai iegūtu stingrāku tekstūru, ievietojiet ledusskapī uz 2 stundām.
Iznākums: 12 kūciņas
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties