Šie kraukšķīgie kvinojas un saldo kartupeļu kumosiņi ir lieliska uzkoda, ko varat pasniegt ar dažādiem iecienītākajiem piedevām: mērcēm (gvakamole, salsa u.c.), sojas produktiem (tempeh, tofu), salātiem, dārzeņiem, riekstiem u.c.
Bez olām, bez glutēna!
Sastāvdaļas:
1 glāze (200 g) vārītas kvinojas, atdzesētas ledusskapī
¾ glāzes (200 g) sasildīta saldo kartupeļu biezeni (atbilst 1 vidējam saldajam kartupelim)
2 ēdamkarotes (30 ml) tomātu pastas
⅓ glāzes (40 g) aunazirņu miltu
¼ glāzes svaigu pētersīļu vai cilantro, smalki sagrieztu
Garšvielas:
1 tējkarote itāļu garšaugu
1 tējkarote sīpolu pulvera
¼ tējkarotes ķiploku pulvera
½ tējkarotes sāls
Norādes:
1. Izklājiet lielu cepešpannu ar cepampapīru. Dāsni nosmērējiet papīru ar olīveļļu. Nolikt malā.
2. Saldo kartupeli sadursta ar dakšiņu, liek uz mikroviļņu krāsnī piemērota šķīvja un karsē mikroviļņu krāsnī 3 minūtes. Pēc tam apgriež un liek mikroviļņu krāsnī vēl 3 minūtes, līdz kartupelis ir mīksts un viegli caurdurts ar nazi.
3. Ļaujiet saldajam kartupelim atdzist 10 minūtes istabas temperatūrā. Pēc tam pārgrieziet to uz pusēm, izņemiet mīkstumu, sasmalciniet to ar dakšiņu un izmēriet vajadzīgo daudzumu (jums vajadzētu būt apmēram ¾ tasei sasmalcinātas mīkstuma).
4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
5. Bļodā samaisiet pagatavoto kvinoju, kartupeļu biezeni, tomātu pastu, sasmalcinātus pētersīļus, aunazirņu miltus un žāvētas garšvielas.
6. Sajauc visu kopā ar gumijas lāpstiņu, saspiežot sastāvdaļas kopā, līdz veidojas viendabīga pasta. Tam jābūt mitram, lipīgam, bet ne šķidram. Ja maisījums joprojām ir pārāk šķidrs, pievienojiet vēl nedaudz aunazirņu miltus.
7. Rokas bagātīgi ieziež ar olīveļļu, paņem karoti mīklas un ar plaukstām izrullē cilindriskā formā. Process būs “lipīgs” un nedaudz netīrs, taču tas ir normāli. Neuztraucieties par kodumu parādīšanos šajā posmā. Vienkārši sadaliet mīklu vienādās daļās, izrullējiet tos "cilindros" un novietojiet tos uz ietaukotas plāksnes.
8. Kad ir izveidoti visi kodumi, nomazgājiet un nosusiniet rokas. Vēlreiz bagātīgi ieziediet plaukstas ar olīveļļu un katru kumosu atkal “ritiniet”. Tas izlīdzinās malas. Tas arī pārklājīs kodumus ar plānu eļļas kārtiņu, kas cepeškrāsnī apbrūninās.
9. Ievietojiet katru kumosu uz sagatavotās cepešpannas, starp tiem atstājot pusīkšķa atstarpi (lai kumosiņi nesaskartos).
10. Cep 200°C līdz zeltaini brūnai un kraukšķīgai – apmēram 30-40 minūtes (pusceļā apgriež). Precīzs laiks ir atkarīgs no jūsu pagatavoto kumosu lieluma – cep, līdz tie sasnieguši vēlamo konsistenci.
11. Pasniedziet siltu ar izvēlētiem piedevām!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties