Sastāvdaļas:
Salātu mērcei:
2 lieli citroni (sulā)
1-2 lielas ķiploka daiviņas, maltas
Sāls
Melnie pipari
Sarkanās čili pārslas
1/3 tase neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
Lēcu salātiem:
1 glāze melnās vai zaļās lēcas, noskalotas
1 lauru lapa
1 gurķis, sagriezts lielos gabalos
1 sarkanā paprika (svaiga vai grauzdēta), sasmalcināta
1 apelsīnu paprika, sasmalcināta
Sīpols, sasmalcināts
1/2 tase sasmalcinātu svaigu pētersīļu lapu
1/2 tase sasmalcinātu svaigu piparmētru lapu
Norādījumi:
1. Lielā bļodā sajauciet citrona sulu, ķiplokus, šķipsniņu sāls un piparus un čili pārslas. Putojot ieslaka olīveļļu. Sakuļ visu kopā. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšvielas (pēc garšas). Nolikt malā.
2. Katlā uz vidēji augstas uguns ielieciet lēcas, lauru lapu un 3 glāzes ūdens (vai pietiekami daudz ūdens, lai lēcas pārklātu vismaz par 2-3 cm). Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un pārklāj. Pagatavojiet 20-25 minūtes vai līdz lēcas ir mīkstas (bet joprojām saglabā savu formu un nav mīkstas). Izkāš caur smalku sietu.
3. Ielejiet siltas lēcas bļodā ar mērci un samaisiet. Noliek malā uz dažām minūtēm un ļauj atdzist.
4. Kad lēcas ir nedaudz atdzisušas (tām jābūt siltām, bet ne karstām!), pievienojiet gurķi, (ceptos) papriku, sīpolus, pētersīļus un piparmētras. Viegli samaisiet.
5. Ja vēlaties, pagariniet ar papildu garšvielām. Pasniedziet nekavējoties vai nosedziet un atdzesējiet līdz 3 dienām.
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties