Franču lēcu salāti ar gurķi, papriku un svaigiem garšaugiem

    Sastāvdaļas:


    Salātu mērcei:
    2 lieli citroni (sulā)
    1-2 lielas ķiploka daiviņas, maltas
    Sāls
    Melnie pipari
    Sarkanās čili pārslas
    1/3 tase neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas

    Lēcu salātiem:
    1 glāze melnās vai zaļās lēcas, noskalotas
    1 lauru lapa
    1 gurķis, sagriezts lielos gabalos
    1 sarkanā paprika (svaiga vai grauzdēta), sasmalcināta
    1 apelsīnu paprika, sasmalcināta
    Sīpols, sasmalcināts
    1/2 tase sasmalcinātu svaigu pētersīļu lapu
    1/2 tase sasmalcinātu svaigu piparmētru lapu


    Norādījumi:


    1. Lielā bļodā sajauciet citrona sulu, ķiplokus, šķipsniņu sāls un piparus un čili pārslas. Putojot ieslaka olīveļļu. Sakuļ visu kopā. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšvielas (pēc garšas). Nolikt malā.
    2. Katlā uz vidēji augstas uguns ielieciet lēcas, lauru lapu un 3 glāzes ūdens (vai pietiekami daudz ūdens, lai lēcas pārklātu vismaz par 2-3 cm). Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un pārklāj. Pagatavojiet 20-25 minūtes vai līdz lēcas ir mīkstas (bet joprojām saglabā savu formu un nav mīkstas). Izkāš caur smalku sietu.
    3. Ielejiet siltas lēcas bļodā ar mērci un samaisiet. Noliek malā uz dažām minūtēm un ļauj atdzist.
    4. Kad lēcas ir nedaudz atdzisušas (tām jābūt siltām, bet ne karstām!), pievienojiet gurķi, (ceptos) papriku, sīpolus, pētersīļus un piparmētras. Viegli samaisiet.

    5. Ja vēlaties, pagariniet ar papildu garšvielām. Pasniedziet nekavējoties vai nosedziet un atdzesējiet līdz 3 dienām.


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties