Vistas un dārzeņu zupa

    Sastāvdaļas:


    1 ēdamkarote olīveļļas
    450 g vistas krūtiņas gaļas
    Sāls
    Svaigi malti pipari
    3 burkāni, nomizoti, sasmalcināti
    3 selerijas kāti, sasmalcināti
    2 kartupeļi, sasmalcināti
    1 sīpols, sasmalcināts
    1 lauru lapa
    1 tējkarote žāvēta timiāna
    1/2 tējkarotes oregano
    1/4 tējkarotes sarkano piparu pārslu (vai vairāk pēc garšas)
    3 ķiploka daiviņas
    1 kārba (400 g) smalki sagrieztu tomātu
    1 mazs cukini, sasmalcināts
    8 glāzes vistas buljona
    1/2 tase sasmalcinātu pētersīļu


    Sagatavošana:


    1. Lielā katlā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas. Garšojiet vistu ar lielu šķipsniņu sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pēc tam pievienojiet to katlā.
    2. Cepiet vistu no vienas puses 12 minūtes līdz zeltaini brūnai. Pēc tam apgrieziet to un pagatavojiet vēl 8-12 minūtes (līdz brūnai). Ja uztraucaties, ka vistas gabaliņi piedegs gatavošanas laikā, varat pievienot šļakatu buljonu un nokasīt gabaliņus no pannas apakšas.
    3. Izņem vistu, pārliek uz šķīvja un noliek malā.
    4. Pievienojiet katlā burkānus, seleriju, sīpolu un kartupeļus. Samaisiet, lai no katla apakšas nokasītu gabalus. Ja nepieciešams, varat pievienot šļakatām buljona (tas palīdzēs nokasīt katlu). Pievienojiet lauru lapu, kaltētu timiānu, oregano un sarkano piparu pārslas. Garšojiet ar lielu šķipsniņu sāls un svaigi maltiem pipariem. Samaisiet un atstājiet netraucēti gatavoties apmēram 15 minūtes. Pievienojiet ķiplokus. Samaisa un vāra vēl 5 minūtes.
    5. Pievienojiet konservētos tomātus, cukini un vistas buljonu un vāriet apmēram 15-20 minūtes (līdz kartupeļi ir mīksti). Kamēr kartupeļi ir mīksti, sasmalciniet vistu un pievienojiet katlā.
    6. Dekorē ar sasmalcinātiem pētersīļiem un pasniedz. Garšīgi!


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties