Veģetārie spageti Carbonara ar Halloumi sieru

    Sastāvdaļas:


    170 g spageti
    2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
    1 ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
    200 g HALLOUMI siera, kubiņos
    2 olu dzeltenumi
    60 g parmezāna siera
    1 glāze (250 ml) ūdens, kas paliek pāri no spageti gatavošanas
    ½ glāzes (70 g) saldētu zirņu
    svaigi pētersīļi (pasniegšanai)


    Sagatavošana:


    1. Uzkarsē lielu ūdens katlu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet daudz sāls un pievienojiet makaronus. Vāra apmēram 8 minūtes (līdz gatavībai, bet vēl stingrai - al dente).
    2. Kamēr makaroni vārās, lielā pannā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu. Pievienojiet plānās šķēlēs sagrieztus ķiplokus un vāriet, bieži maisot, līdz ķiploki sāk brūnēt.
    3. Ķiplokus uzmanīgi izņem ar dakšiņu. Pēc tam pievienojiet pannā kubiņos sagrieztus HALLOUMI.
    4. Cepiet HALLOUMI kubiņus dažas minūtes, bieži maisot (līdz tie ir viegli brūni vismaz no vienas puses līdz zeltaini brūnai).
    5. ĻOTI SVARĪGI: Kad makaroni ir pagatavoti, izņemiet no katla vismaz vienu tasi makaronu ūdens un nolieciet malā vēlākai lietošanai. Nolejiet lieko ūdeni.
    6. Pievienojiet karstos spageti pannā ar HALLOUMI un samaisiet. Izslēdziet uguni, bet atstājiet pannu uz plīts.
    7. Iejauc ⅔ siera olu dzeltenumos. Pievienojiet dažus šļakatus karstā makaronu ūdens (kuru iepriekš nolikāt malā) un sakuliet ar olu dzeltenumiem.
    8. Ielejiet olu maisījumu pannā. Izmantojiet silikona lāpstiņu vai koka karoti, lai samaisītu, lai spageti būtu pārklāti ar olu maisījumu.
    9. Pievienojiet rezervēto makaronu ūdeni, pa kausam, līdz mērce ir krēmīga un pārklāj spageti.
    10. Pievienojiet saldētos zirņus un samaisiet.
    11. Pievienojiet atlikušo sieru, izrotājiet ar pētersīļiem un pasniedziet. Garšīgi!


    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: heynutritionlady.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties