Zaļie salāti ar gurķiem, redīsiem un avokado

    Šie ir vegāniski salāti ar sparģeļiem un citrona-olīveļļas mērci!


    Sastāvdaļas:


    1 sparģeļu ķekars
    3 saujas lapu zaļumu pēc izvēles
    ½ gurķa, sasmalcināta
    Sīpols, sasmalcināts
    1 avokado, sasmalcināts
    3-4 redīsi, sasmalcināti
    2 ēdamkarotes dažādu sēklu (saulespuķu, ķirbju u.c.)

    Salātu mērcei:
    5 ēdamkarotes (30 ml) olīveļļas
    ½ citrona (spiesta sula)
    2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
    1 tējkarote franču sinepju DIJON
    šķipsniņa sāls


    Sagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
    2. Katru sparģeli sagriež trīs daļās, noņem galus.
    3. Sparģeļus liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Apslaka ar 1 tējkaroti olīveļļas un šķipsniņu sāls. Cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.
    4. Tikmēr lielā bļodā sajauc visas pārējās salātu sastāvdaļas.
    5. Kad sparģeļi ir mīksti, pievienojiet tos salātu bļodā.
    6. Pagatavojiet salātu mērci: mazā stikla burciņā samaisiet olīveļļu, citronu sulu, kļavu sīrupu, DIJON sinepes un sāli.
    7. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
    8. Pārlejiet salātiem vēlamo mērces daudzumu un samaisiet.


    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties