Mēs iesakām pasniegt šo vistas gaļu ar korejiešu garšu ar rīsiem un dārzeņiem.
Tas prasīs 30 minūtes!
Sastāvdaļas:
450 g vistas ciskas gaļas
½ sīpols, sasmalcināts
⅓ glāzes (50 g) kukurūzas vai kartupeļu cietes
¼ glāzes (60 ml) augu (vai jebkuras neitrālas) eļļas
Sasmalcināti pavasara sīpoli (pēc izvēles, pasniegšanai)
½ tējkarotes grauzdētu sezama sēklu (pēc izvēles, pasniegšanai)
Mērcei:
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 ēdamkarotes baltā cukura (var aizstāt ar medu vai brūno cukuru)
2 ēdamkarotes GOCHUJANG (korejiešu pikantā čili pasta)
2 ēdamkarotes parastās (ne tumšās) sojas mērces
2 tējkarotes grauzdētas sezama sēklas
1 tējkarote grauzdētas sezama eļļas
1 ēdamkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes
1 glāze (250 ml) ūdens, auksts vai istabas temperatūrā
Sagatavošana:
1. Sagrieziet vistas ciskas 4 cm gabaliņos un pievienojiet tos lielā bļodā. Nolikt malā.
2. Mazā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas. Nolikt malā.
3. Pievienojiet kukurūzas cieti lielajai bļodiņai ar vistu. Samaisiet, lai vistas gaļa vienmērīgi pārklātu ar kukurūzas cieti.
4. Sildiet eļļu lielā pannā uz vidēji augstas uguns. Cepiet vistu līdz zeltaini brūnai, apmēram 5-6 minūtes katrā pusē. Pārliek uz šķīvja, kas izklāta ar papīra dvieļiem (lai notecinātu lieko eļļu).
5. Pēc tam uz vidēji lielas uguns apcep sīpolus, līdz tas kļūst caurspīdīgs (apmēram 30-45 sekundes).
6. Pievienojiet mērci un samaisiet, lai tas sabiezē.
7. Kad mērce ir sabiezējusi, samaziniet uguni līdz vidējai. Iemaisa apcepto vistu, lai vienmērīgi pārklātos. Dekorē ar sasmalcinātiem pavasara sīpoliem un sezama sēklām. Garšīgi!
Iznākums: 3 porcijas
Recepte: christieathome.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties