Sezama ingvera mērce

    Sezama un ingvera mērce lieliski sader ar dažādiem salātiem.
    Izmēģini šo (vai līdzīgu) kombināciju: graudi (baltie/brūnie/melnie rīsi; kvinoja), augu proteīns (sojas TOFU/TEMPEH/grauzdēti aunazirņi), dārzeņi un zaļumi (piemēram: redīsi, burkāni, grauzdēti brokoļi vai sviesta skvošs u.c.) un pats galvenais – sēklis!


    Sastāvdaļas:


    3 ēdamkarotes gludas (pēc iespējas šķidras) TAHINI (sezama pastas)
    2 ēdamkarotes grauzdētas sezama eļļas
    2 ēdamkarotes rīsu etiķa
    1 ēdamkarote TAMARI mērces
    1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
    1 tējkarote kļavu sīrupa vai medus
    1-3 ēdamkarotes ūdens (un vairāk, ja nepieciešams)


    Sagatavošana:


    1. Mazā bļodiņā saputojiet kopā TAHINI (sezama pastu), sezama eļļu, etiķi, TAMARI mērci, ingveru, kļavu sīrupu un 1 ēdamkaroti ūdens. Saputo līdz gludai un apvienotai.
    2. Ja mērce ir pārāk bieza, pievienojiet vēl 1-2 ēdamkarotes ūdens.
    PIEZĪME: Lai iegūtu labākos rezultātus, izmantojiet TAHINI ar gludu, šķidru konsistenci (nevis sauso masu, ko varat atrast burkas apakšā). TAHINI konsistence var atšķirties arī atkarībā no ražotāja.


    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties