Sezama un ingvera mērce lieliski sader ar dažādiem salātiem.
Izmēģini šo (vai līdzīgu) kombināciju: graudi (baltie/brūnie/melnie rīsi; kvinoja), augu proteīns (sojas TOFU/TEMPEH/grauzdēti aunazirņi), dārzeņi un zaļumi (piemēram: redīsi, burkāni, grauzdēti brokoļi vai sviesta skvošs u.c.) un pats galvenais – sēklis!
Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes gludas (pēc iespējas šķidras) TAHINI (sezama pastas)
2 ēdamkarotes grauzdētas sezama eļļas
2 ēdamkarotes rīsu etiķa
1 ēdamkarote TAMARI mērces
1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
1 tējkarote kļavu sīrupa vai medus
1-3 ēdamkarotes ūdens (un vairāk, ja nepieciešams)
Sagatavošana:
1. Mazā bļodiņā saputojiet kopā TAHINI (sezama pastu), sezama eļļu, etiķi, TAMARI mērci, ingveru, kļavu sīrupu un 1 ēdamkaroti ūdens. Saputo līdz gludai un apvienotai.
2. Ja mērce ir pārāk bieza, pievienojiet vēl 1-2 ēdamkarotes ūdens.
PIEZĪME: Lai iegūtu labākos rezultātus, izmantojiet TAHINI ar gludu, šķidru konsistenci (nevis sauso masu, ko varat atrast burkas apakšā). TAHINI konsistence var atšķirties arī atkarībā no ražotāja.
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties