Tofu ir augu izcelsmes olbaltumvielu avots, ko iecienījuši veģetārieši un vegāni.
Mēs iesakām šo gaisa fritirī gatavoto tofu pasniegt ar rīsiem, maisot ceptiem dārzeņiem, mērci (piemēram, sezama-ingvera mērci) utt.
Sastāvdaļas:
400 g īpaši cieta TOFU
½ ēdamkarotes avokado eļļas
2 ēdamkarotes TAMARI mērces
½ tējkarotes SRIRACHA mērces
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Sagatavošana:
1. Nospiediet TOFU (pēc izvēles): ietiniet TOFU bloku virtuves dvielī vai vienreiz lietojamā dvielī. Virsū liek smagu čuguna pannu un ļauj nostāvēties 30 minūtes. Šī metode palīdzēs izspiest lieko ūdeni, tāpēc TOFU cepot būs kraukšķīgāks.
2. Uzkarsē gaisa ceptuvi līdz 200 °C.
3. Lielā bļodā sajauciet eļļu, TAMARI un SRIRACHA mērces. Sagrieziet TOFU kubiņos, pievienojiet bļodā un viegli samaisiet (tam jābūt labi pārklātam ar mērci). Apkaisa ar kukurūzas cieti un vēlreiz samaisa.
4. Ievietojiet TOFU kubiņus vienā kārtā gaisa fritē, atstājot atstarpi starp katru kubu. Nepārblīvējiet pannu — ja nepieciešams, atkārtojiet pa daļām. Cepiet 11 līdz 15 minūtes, līdz TOFU ir zeltaini brūns (pusceļā apgrieziet). Precīzs laiks būs atkarīgs no jūsu gaisa cepšanas ierīces. Atkārtojiet šīs darbības ar atlikušajiem TOFU kubiņiem.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties