Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
2 lieli burkāni, sasmalcināti
2 selerijas kāti, sasmalcināti
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 ēdamkarotes rīvēta svaiga ingvera
1 tējkarote žāvēta timiāna
1 tējkarote žāvēta rozmarīna
Sāls un pipari
1 glāze (200 g) kaltētu aunazirņu (atbilst 2 glāzēm vārītiem vai konservētiem aunazirņiem)
4 glāzes (950 ml) dārzeņu buljona
3 tases (950 ml) ūdens
2 tases (120 g) FUSILLI (vai citas makaronu formas)
Sāls un pipari (pēc garšas)
4 glāzes (80 g) zaļo kāpostu (vai citu zaļumu), sasmalcinātu
Sagatavošana:
1. Sildiet olīveļļu lielā katliņā ar biezu dibenu (uz vidēji augstas uguns).
2. Pievienojiet sasmalcinātu sīpolu un sautējiet apmēram 3 minūtes. Pēc tam pievienojiet 3 malta ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes rīvēta ingvera, sakapātus burkānus un seleriju.
3. Pagatavojiet šo maisījumu apmēram 5 minūtes (līdz dārzeņi ir mīksti).
4. Pieber sāli un piparus, tad pievieno 1 tējkaroti kaltēta rozmarīna un 1 tējkaroti kaltēta timiāna.
5. Pēc tam pievienojiet 4 tases dārzeņu buljona un 3 tases ūdens. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno 2 tases makaronu. Vāra, līdz makaroni ir gatavi, bet joprojām ir stingri (al dente).
6. Kad makaroni ir pagatavoti, pievienojiet 2 tases vārītu vai konservētu (un noskalotu) aunazirņu un 4 tases zaļumu pēc jūsu izvēles.
7. Vēl nedaudz uzkarsē (līdz zaļumi ir silti un novītuši), tad pasniedzam galdā. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: heynutritionlady.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties