Grauzdēts Tahini ziedkāposti

    Cepeškrāsnī cepts ziedkāposti ar tahini mērci ir vienkāršs un veselīgs garnīrs, kas lieliski sader ar dažādiem pamatēdieniem.


    Sastāvdaļas:


    Ziedkāpostam:
    1 vidējs ziedkāposti
    1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas
    1 ēdamkarote citrona sulas
    sāls un pipari

    TAHINI mērcei:
    ¼ glāzes TAHINI (sezama pastas - vēlams plānākas konsistences)
    1 ēdamkarote olīveļļas
    2 ēdamkarotes citronu sulas
    1 ķiploka daiviņa, malta
    3 ēdamkarotes ūdens
    sāls un pipari (pēc garšas)

    Lai apkalpotu:
    2 ēdamkarotes kaperu
    Pētersīļi


    Norādījumi:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C un liek cepeškrāsnī pāris cepešpannas uzkarsēties.
    2. Ziedkāpostu sadala ziediņos. Ievietojiet tos bļodā un sajauciet ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un 1 ēdamkaroti citrona sulas. Pagaršo arī ar sāli un pipariem.
    3. Izņemiet karstās cepešpannas no cepeškrāsns. Virsū pievienojiet ziedkāpostu ziedus (kratiet, lai vienmērīgi sadalītos).
    4. Cepšanas loksnes ar ziedkāpostu liek atpakaļ cepeškrāsnī. Cep apmēram 20 minūtes (līdz viegli brūnas).
    5. Tikmēr samaisiet kopā ¼ glāzes TAHINI (sezama pastas), ķiplokus, 2 ēdamkarotes citrona sulas, 1 ēdamkaroti olīveļļas un 3 ēdamkarotes ūdens (vai vairāk, ja jūsu TAHINI ir diezgan bieza). Garšojiet ar sāli un pipariem.
    6. Ielejiet TAHINI mērci uz servēšanas šķīvja.
    7. Izņem no cepeškrāsns apcepto ziedkāpostu un pārliek servēšanas traukā (pa virsu TAHINI mērcei).
    8. Ziedkāpostu pārkaisa ar kaperiem un pētersīļiem.


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: heynutritionlady.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties