Korejiešu ceptais tofu siers ar Gochujang pastu

    Sastāvdaļas:


    400 g īpaši cieta TOFU
    Sīpols, smalki sagriezts
    2 ēdamkarotes (30 ml) augu eļļas (vai jebkuras neitrālas eļļas)
    Mērcei:
    1 ēdamkarote (15 ml) GOCHUJANG (korejiešu aso piparu pastas)
    1 ēdamkarote (8g) sezama sēklu
    1 ēdamkarote (15 ml) parastās sojas mērces
    1 tējkarote (5 ml) sezama eļļas
    ½ ēdamkarotes (4g) kukurūzas cietes (vai kartupeļu cietes)
    1 tējkarote (4g) baltā cukura (vai brūnā cukura, kļavu sīrupa, medus)
    ½ tējkarote (1g) GOCHUGARU (korejiešu čili pipari)
    ½ glāzes (125 ml) auksta ūdens


    Sagatavošana:


    1. Izņemiet TOFU no iepakojuma un noteciniet lieko ūdeni. Pēc tam nosusiniet TOFU ar vienreiz lietojamu dvieli, lai noņemtu visu mitrumu. Sagrieziet TOFU apmēram 1 cm biezos taisnstūros. Nolikt malā.
    2. Mazā bļodiņā labi samaisa iepriekš minētās mērces sastāvdaļas. Nolikt malā.
    3. Lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Kad eļļa ir karsta, uzmanīgi pievienojiet TOFU gabaliņus. Nepārblīvējiet pannu: ja izmantojat mazāku pannu, iespējams, vajadzēs cept divās partijās.
    4. Cepiet TOFU 5-7 minūtes no katras puses (līdz zeltaini brūnai).
    5. Kad TOFU no abām pusēm ir zeltaini brūns, ar apļveida kustībām lej mērci (lai TOFU pārklātos ar mērci).
    6. Samaisiet mērci, lai tā sabiezē (apmēram 30 sekundes). Tad uzmanīgi iemaisa TOFU gabaliņus mērcē.
    7. Dekorē ar sasmalcinātiem pavasara sīpoliem un pasniedz. Garšīgi!


    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: christieathome.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties