Izmēģiniet šo Āzijas iedvesmoto garneļu un rīsu cepšanu.
Cepšana maisījumā ir Āzijā popularizēta gatavošanas metode.
Izmantojot šo metodi, sastāvdaļas tiek pagatavotas wok pannā, nepārtraukti maisot; tiek izmantots neliels daudzums ļoti karstas eļļas.
Sastāvdaļas:
450g lielas, lobītas garneles
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarotes maltu balto piparu
3 ēdamkarotes avokado eļļas
½ maza sīpola, sasmalcināta
Sīpols, sasmalcināts
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1/2 tējk maltā ingvera
200g saldētu zirņu un burkānu
3 olas, sakultas
650 g vārītu balto rīsu
3 ēdamkarotes TAMARI sojas mērces vai COCONUT AMINOS mērces
2 tējkarotes grauzdētas sezama eļļas
Norādījumi:
1. Bļodā garšo garneles ar sāli un pipariem. Nolikt malā.
2. Uzkarsējiet 2 ēdamkarotes avokado eļļas lielā wok pannā uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet garneles vienā kārtā un vāriet apmēram 1-2 minūtes, pēc tam apgrieziet un pagatavojiet vēl 30 sekundes. Pārnes uz šķīvi.
3. Pievienojiet pannā sīpolu, ķiploku un ingveru un maisot apcepiet minūti (līdz smaržo).
4. Pievienojiet saldētus burkānus un zirņus (nav nepieciešams atkausēt) un maisot apcepiet 1-2 minūtes (līdz sasiluši).
5. Pārvietojiet dārzeņus uz sāniem, pēc tam pievienojiet sakultās olas un vāriet, lēnām virzot lāpstiņu no pannas malām uz centru (līdz olas ir sacietējušas pannas apakšā, bet vēl mitras no augšas (kultenis).
6. Pievienojiet pannā rīsus, garneles, sojas mērci un sezama eļļu. Vāra, nepārtraukti maisot, līdz rīsi un garneles ir izkarsētas (apmēram 2 minūtes)
7. Pirms pasniegšanas iemaisa sasmalcinātus lociņus. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties